Βουτιές στην Αθήνα

kokkino

Ο Αύγουστος μπήκε και σας βρίσκει στην Αθήνα; Τότε ίσως έχετε τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε την Αθήνα, σε βιώσιμες συνθήκες. Αυτός είναι ο ιδανικός μήνας για να δείτε την πόλη με άλλο μάτι, αφού δεν επικρατεί το χάος που έχουμε συνηθίσει, οι μετακινήσεις είναι πιο εύκολες, ο κόσμος στις παραλίες είναι λιγότερος από τους προηγούμενους μήνες και όλα μοιάζουν πιο ανθρώπινα σε μια πόλη, που έτσι κι αλλιώς δεν ησυχάζει ποτέ.

Έτσι, λοιπόν, ο Αύγουστος είναι η ιδανική ευκαιρία για εξορμήσεις σε παραλίες που για να φτάσετε όταν όλοι βρίσκονται εδώ, θέλετε τον διπλάσιο χρόνο. Σύμφωνα, με τα φετινά δεδομένα, δεν είναι λίγες οι παραλίες που μπορείτε να απολαύσετε με όλη την οικογένεια κι έχουν καθαρά νερά αλλά και εύκολη πρόσβαση. Μία πρώτη πρόταση είναι τα Λεγραινά, που βρίσκονται λίγο πριν το Σούνιο. Πρόκειται για μια μεγάλη παραλία με ψιλή άμμο, η οποία δεν είναι οργανωμένη κι έτσι μπορείτε εσείς να στήσετε την ομπρέλα σας όπου επιθυμείτε. Μάλιστα, αν φτάσετε ως εκεί, μπορείτε να κάνετε μια ωραιότατη μονοήμερη, να επισκεφθείτε το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και να φάτε το ψαράκι σας εκεί, πριν επιστρέψετε σπίτι αργά το βράδυ. Πρόκειται για μια οικογενειακή εξόρμηση, που θα απολαύσει ιδιαίτερα το παιδί.

Μια ακόμα παραλία, προσβάσιμη και πεντακάθαρη είναι το Κόκκινο Λιμανάκι, που βρίσκεται στην Ανατολική Αττική κοντά στη Ραφήνα. Πρόκειται επίσης για παραλία χωρίς είσοδο και μη οργανωμένη, έτσι ώστε να έχετε ελευθερία κινήσεων. Η παραλία προστατεύεται από κόκκινα βράχια, απ’ όπου πήρε και το όνομά της, ενώ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Ραφήνας, σε περίπτωση που θέλετε να επισκεφθείτε κάποιο ταβερνάκι ή θέλετε να πάρετε προμήθειες για να έχετε στην παραλία.

Το Μάτι Αττικής διαθέτει επίσης παραλία με πεντακάθαρα νερά. Η παραλία δεν έχει είσοδο, τα νερά της είναι ρηχά, κάτι που την καθιστά ιδανική για οικογένειες, ενώ ο οικισμός δεν βρίσκεται μακριά. Αν βρεθείτε στο Μάτι τον 15 Αύγουστο σας ενημερώνουμε ότι έχει και πανηγύρι!

Αν μείνετε στην Αθήνα, σίγουρα μπορείτε να περάσετε πολύ ευχάριστα τον χρόνο με την οικογένειά σας. Πέρα από τις παραλίες μπορείτε να απολαύσετε το κέντρο της Αθήνας χωρίς συνωστισμό, βόλτες στα σοκάκια της Πλάκας, θερινά σινεμά και περατζάδες δίπλα στη θάλασσα στο Παλαιό Φάληρο. Η Αθήνα είναι μια πόλη που δεν αδειάζει ποτέ, απλά τον Αύγουστο γίνεται λίγο πιο φιλική προς τους κατοίκους της. Καλές βουτιές και ακόμα καλύτερες οικογενειακές βόλτες!


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*