Το ημερολόγιο των δραστηριοτήτων μας!

pic2

Οι ημέρες παιρνούν και μάλιστα για εμάς εδώ στον Όμορφο Κόσμο του Παιδιού πολύ ευχάριστα. Μιας και δεν μπορούμε να σας έχουμε όλους καθημερινά κοντά μας, πάρτε μία γεύση από όλα όσα κάναμε τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες.

Μιλήσαμε, λοιπόν, για τον τρύγο και πως από τα σταφύλια φτιάχνεται το κρασί.Κάναμε αναπαράσταση πως συλλέγουν τα σταφύλια ,τα πάνε στο πατητήρι, ύστερα στα βαρέλια και τέλος πως γίνεται το κρασί. Τοποθετήσαμε τις εικόνες στη σωστή σειρά για να φτιάξουμε τον κύκλο του κρασιού. Έπειτα φτιάξαμε κατασκευή για τα σταφύλια με αυγοθήκες και χάρτινα πιάτα. Ακόμα μάθαμε ένα καινούργιο τραγούδι που άρεσε πολύ στα παιδιά, το «Σε μια ρώγα από σταφύλι». Επιπλέον κάναμε πολλές ασκήσεις προγραφής και δραστηριότητες προμαθηματικών με θέμα τις διαδρομές. Τοποθετήσαμε στο χώρο κορδέλες, τουβλάκια και άλλα παιχνίδια σε ευθείες, καμπύλες και ζιγκ-ζαγκ.

Με το τέλος του Σεπτέμβρη ήρθαν και τα πρωτοβρόχια. Καλωσορίσαμε το φθινόπωρο φτιάχνοντας ένα φθινοπωρινό ταμπλό με υλικά από τη φύση! Διαβάσαμε καινούργια παραμύθια όπως το «Φθινόπωρο», ένα παραμύθι γραμμένο πάνω στη μουσική του Βιβάλντι. Ακόμα διαβάσαμε το παραμύθι «Η κυρά-Καλή και οι δώδεκα μήνες» και δραματοποιήσαμε το ποίημα «ο Βοριάς και ο Ήλιος», δραστηριότητες που ενθουσίασαν τα παιδιά!! Τέλος,κάναμε ταξινόμηση-ομαδοποίηση φύλλων ανά είδος, ανά χρώμα και βρήκαμε το άλλο μισό φύλλο(συμμετρία).

Μιας και δεν μπορείτε όλοι να είστε στην παρεούλα μας, θα φροντίζουμε να σας λέμε συχνά-πυκνά για τις δραστηριότητές μας, τα παιχνίδια μας και το πόσο πολλά πράγματα μάθαμε μέσα από αυτά, έτσι ώστε να νιώθετε κι εσείς κομμάτι της όμορφης αυτής παρέας!


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*