Το ημερολόγιο των δραστηριοτήτων μας vol.3

20151021_110752

Γεμάτος από δραστηριότητες ήταν και ο Οκτώβριος. Τα χρώματα, οι κατασκευές και τα τραγούδια έδωσαν και πήραν, κάτι που χαροποίησε πάρα πολύ τα παιδάκια μας!

Με αφορμή την 28η Οκτωβρίου με τα προνήπια, κάναμε δραστηριότητες σχετικές με την Εθνική εορτή. Διαβάσαμε παραμύθια για τον πόλεμο και την ειρήνη, όπως τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη διασκευασμένη για παιδιά. Αναπαραστήσαμε τους στρατιώτες που κουβαλάνε βαρύ εξοπλισμό, περπατάνε με τα όπλα πάνω από το κεφάλι και σέρνονται στη γη. Τραγουδήσαμε το ”βάζει ο Ντούτσε τη στολή του”, η δασκάλα μας κατέγραψε τι είναι πόλεμος και τι ειρήνη σύμφωνα με τα παιδιά και μετά εκείνα ζωγράφισαν το πόλεμο και την ειρήνη έτσι όπως το αντιλαμβάνονται τα ίδια. Κατασκευάσαμε στεφάνια από χάρτινα πιάτα με δάφνες (από μακαρόνια που είχανε βάψει τα παιδιά) καθώς επίσης και την Ελληνική σημαία. Κάναμε παρέλαση και ”φτιάξαμε” πυροτεχνήματα με τέμπερες και καλαμάκια! Τέλος, με αφορμή την εκδρομή που πήγαμε στο θεατρικό ”Στο φωτεινό δωμάτιο”, το οποίο μιλούσε για τα συναισθήματα, τα παιδιά ζωγράφισαν σχετικές με το θεατρικό ζωγραφιές.

Με αφορμή την 28η Οκτωβρίου εμείς οι “μεγάλοι” είδαμε, ότι πραγματικά τίποτα δεν είναι πιο ενδιαφέρον από το πως βλέπουν και διαχειρίζονται τα παιδιά έννοιες όπως ο πόλεμος και η ειρήνη. Σίγουρα ο κόσμος μας θα ήταν πιο όμορφος και ανθρώπινος αν μεγαλώνοντας δεν ξεχνούσαμε αυτές τις παιδικές αθώες σκέψεις…


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*