Θερινό ηλιοστάσιο και άλλες δράσεις στην πόλη

star-1076224_960_720

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος πλησιάζει και πολλοί γονείς θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για να περάσουν με τα πιτσιρίκια τους. Όσοι λοιπόν μείνουν στην Αθήνα θα έχουν αρκετούς λόγους για να περάσουν καλά τόσο στις 21 Ιουνίου, όσο και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας. Ας δούμε, τι μας επιφυλάσσει η Αθήνα για τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου.

Ανήμερα, λοιπόν, του Αγίου Πνεύματος το Ίδρυμα Ευγενίδου και το γνωστό μας πλανητάριο, ανοίγουν τις πόρτες τους σε μικρούς και μεγάλους, που αγαπούν τα μυστικά του σύμπαντος. Με αφορμή το θερινό ηλιοστάσιο το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο θα έχει δύο δωρεάν προβολές της παράστασης «Το Σύμπαν του Hubble». Τα δρώμενα δε σταματούν εδώ όμως, καθώς τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης θα προσφέρουν μια κλεφτή ματιά στον Δία, τον Άρη, τον Κρόνο και του έναστρου ουρανού κατά τη μικρότερη νύχτα του χρόνου. Εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη μοναδική αυτή ευκαιρία μεταξύ 21.00 και 24.00, χωρίς κόστος ή κράτηση. Επίσης το Εργαστήριο Τεχνολογίας UTechLab θα υποδεχτεί το κοινό μεταξύ 19.00-21.00, εντελώς δωρεάν, και θα το ξεναγήσει στους χώρους του. Όσοι βρεθείτε στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου θα έχετε την ευκαιρία, ανάμεσα σε πολλά άλλα, να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση “Αναμνήσεις από ένα θερινό ηλιοστάσιο” σε μια διασκευή του Μικρού Πρίγκηπα.

Οι επόμενες ημέρες είναι, ωστόσο, εξίσου ενδιαφέρουσες καθώς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), θέλοντας να μας εξοικειώσουν με το νέο χώρο του ιδρύματος, μας παρουσιάζει το “Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο”. Πρόκειται για ένα τετραήμερο εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή 400 καλλιτεχνών και πάνω.

Τα δρώμενα που αφορούν στα παιδιά θα συμπεριλαμβάνουν αγώνες για όλη την οικογένεια, αθλητικές δραστηριότητες, εργαστήρια, μουσική, μαγεία, ταχυδακτυλουργικά και πολλά άλλα. Από την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 18.00 έως την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 04.00 το ΚΠΙΣΝ θα παραμείνει ανοιχτό συνεχώς, έτσι ώστε να κάνουμε όλοι το πέρασμά μας από εκεί, μικροί και μεγάλοι, για να γνωρίσουμε έναν από τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού της Αθήνας.

Απ’ ότι φαίνεται η επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και θα κλείσει με άκρως ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Μπορεί οι ζέστες να γίνονται όλο και πιο έντονες, ωστόσο η Αθήνα βρίσκει τον τρόπο να μας κρατά στην “αγκαλιά” της! Απολαύστε την πόλη με το παιδί μέσα από τις δράσεις που φιλοξενεί και αδράξτε την ευκαιρία μάθησης μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες!

 

Πρόγραμμα Ιδρύματος Ευγενίδου

http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=4835&cnode=20

Πρόγραμμα ΚΠΙΣΝ

www.SNFCC.org/metamorphosis


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*