Τεχνική Double Doodle Art, δοκιμάστε τη!

doubledoodle

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζωγραφική και γενικότερα η ενασχόληση του παιδιού με τις χειροτεχνίες αποτελούν πολύ ευεργετικές δραστηριότητες για την πνευματική του ανάπτυξη. Πλέον, υπάρχει μια ακόμα τεχνική που ανάγει τη ζωγραφική σε άλλο επίπεδο, ονομάζεται Double Doodle Art και το μόνο που χρειάζεστε είναι μια κόλλα χαρτί, μαρκαδόροι και σελοτέιπ.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κολλήσετε την κόλλα χαρτί σε μια επιφάνεια, αφού το παιδάκι σας θα χρησιμοποιεί και τα δυο του χέρια ταυτόχρονα για να ζωγραφίσει! Σκοπός είναι το ένα χέρι να μιμείται την κίνηση που κάνει το άλλο, σα να ζωγραφίζει τον αντικατοπτρισμό ενός αντικειμένου. Αν δηλαδή το δεξί χέρι του παιδιού ξεκινά από τη δεξιά πάνω γωνία για να καταλήξει στο κέντρο, το αριστερό πρέπει να ξεκινά από την αριστερή και να συναντά το δεξί στο κέντρο του χαρτιού.

Με τον τρόπο αυτό, το παιδί εξασκεί και τις δύο πλευρές του εγκεφάλου του, ενώ παράλληλα αναπτύσσει τις κινητικές του δεξιότητες και στα δύο του χέρια, συντονίζοντας το μυαλό και τις κινήσεις του.

Πρόκειται για μια απαιτητική άσκηση, που όμως μπορεί να έχει μια πολύ ευεργετική επίδραση στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του παιδιού. Δοκιμάστε τη πάνω στο παιχνίδι και χρησιμοποιείστε τα έργα τέχνης του παιδιού σας, για να διακοσμήσετε το δωμάτιο του ή να τις δωρίσετε σε παππούδες, γιαγιάδες και θείους, για τους οποίους το έργο αυτό θα έχει σίγουρα ανυπολόγιστη αξία!


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*