Τα διδάγματα της γυμναστικής

12086853_10153583339785275_1708037358_n

Η αξία της εκγύμνασης είναι ανεκτίμητη. Μέσα από τη γυμναστική τα παιδιά μας μαθαίνουν την αρετή της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της ευγενούς άμιλλας. Για τον λόγο αυτό θεωρούμε σημαντικό να μοιραζόμαστε μαζί σας τα διδάγματα που τους προσέφερε κάθε δραστηριότητα που κάναμε παρέα στο μάθημα της γυμναστικής.

Αυτές τις ημέρες  τα παιδιά απέκτησαν επιδεξιότητα στη χρήση του στεφανιού. Με τη βοήθεια του, καλλιέργησαν την έννοια του ρυθμού, του προσανατολισμού στο χώρο και της τοποθέτησης του σώματος σε σχέση με το στεφάνι (έννοιες μέσα-έξω). Τοποθέτησαν και κίνησαν το στεφάνι σε διάφορα επίπεδα στο χώρο (οριζόντιο-κατακόρυφο). Ακόμα έκαναν κυκλική γυμναστική  και χρησιμοποίησαν μαντήλια, ένα  νέο υλικό, που μεταξύ άλλων προετοιμάζει τα παιδιά για τους χορούς.
Στους παραδοσιακούς χορούς αφού φτιάξαμε τον χορευτικό κύκλο στο πάτωμα που θα μας συντροφεύει όλη τη σχολική χρονιά, μάθανε να περπατάνε πάνω στο κύκλο, στη φορά του κύκλου, εξοικειώθηκαν με νέες μουσικές και τραγούδια, χτυπήσανε στο σώμα τους το ρυθμό της μουσικής και κάνανε μια εισαγωγή των βημάτων για το συρτό στα τρία.
Στο μάθημα του μπαλέτου τα κορίτσια με τη χρήση μαντηλιών κινήθηκαν ελεύθερα στο χώρο με διάφορους τρόπους ,καλλιεργώντας την αυτενέργεια και τη φαντασία τους. Πέρασαν τα μαντήλια  τους στο σώμα, τα κίνησαν με διαφορετικούς ρυθμούς και αυτοσχεδίασαν.

Στη γιόγκα μάθαμε το πήδημα του βατράχου αλλά και το χορό του ρομπότ. Προθερμάναμε το σώμα με asanes ζώων, παίξαμε γιόγκικες μουσικές καρέκλες και ανακαλύψαμε τη σπονδυλική μας στήλη. Για χαλάρωση αναπνεύσαμε με εναλλασσόμενη κοιλιακή αναπνοή και ταξιδέψαμε νοερά στη σφαίρα της φαντασίας μας.


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*