Τα διδάγματα της γυμναστικής vol.2

omor

Κάθε φορά, στα μαθήματα της γυμαστικής θέτουμε συγκεκριμένους στόχους, τους οποίους επιτυγχάνουμε με διάφορους τρόπους και μέσα, κάνοντας την όλη διαδικασία πιο βιωματική αλλά φυσικά και πιο διασκεδαστική.

Στα μαθήματα των προηγούμενων εβδομάδων τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες με στόχο την εκμάθηση της δεξιάς και αριστερής πλευράς του σώματος τους. Χρησιμοποίησαν για το σκοπό αυτό ένα κόκκινο και ένα πράσινο λαστιχάκι κι έπαιξαν το παιχνίδι “ο χορός των φύλλων”. Χρησιμοποιήσαμε μαράκες και ντέφια με στόχο τα παιδιά να αποκτήσουν πολλαπλές δεξιότητες μετακίνησης αλλά και καλό χρόνο αντίδρασης σε ανάλογα ηχητικά ερεθίσματα.

Επίσης τα παιδιά έκαναν ακόμα άλματα με φόρα και χωρίς φόρα μέσα από διαδρομές, τραγούδησαν και χόρεψαν το “αλάτι ψιλό αλάτι χοντρό” αλλά και το συρτό χορό στα τρία “Ο μπαρμπα Μαθιός”. Στο μπαλέτο τα κορίτσια χόρεψαν με συνοδεία κλασσικών αλλά και μοντέρνων κομματιών μαθαίνοντας μέσα από την κίνηση σταδιακά την ορολογία του κλασικού χορού.

Οι ώρες της γυμναστικής είναι πραγματικά πολύ ευχάριστες και γεμάτες διδάγματα. Όταν οι γνώσεις και οι δεξιότητες που αναπτύσσουν τα παιδιά περνούν μέσα από το παιχνίδι και τις κάθε λογής δραστηριότητες, τότε αφομοιώνονται με πολύ φυσικό τρόπο και γίνονται κτήμα των παιδιών.

 


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*