Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο – Όμορφος Κόσμος

Κινούμενη με αίσθημα δοτικότητας, ενθουσιασμού και αγάπης, έβαλα όλη μου την διάθεση και την επαγγελματική κατάρτιση για την δημιουργία ενός Όμορφου κόσμου, για γονείς και παιδιά, που θα στεγάζει χαμόγελα και χαρά και που θα είναι ασφαλής!
Ο ρόλος της μητέρας, αφύπνισε την έντονη διάθεσή μου να ακολουθήσω μια σταδιοδρομία κατά την οποία θα είμαι κοντά όχι μόνο στα δικά μου παιδιά, αλλά σε όλα τα παιδάκια!
Ονομάζομαι Μαρία Ντούκνη, είμαι απόφοιτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου  και μαμά δύο παιδιών.
Επιθυμούμε να μας γνωρίσετε καλύτερα. Ο «Όμορφος κόσμος» ανοίγει τις πόρτες του και καλωσορίζει θερμά γονείς και παιδιά!

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα – παιδικού σταθμού
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου μας ακολουθούμε την διαθεματική προσέγγιση. Διαθεματική προσέγγιση είναι όταν οι δραστηριότητες που έχουμε επιλέξει να κάνουμε οργανώνονται γύρω απο ένα θέμα. Για παράδειγμα το “φθινόπωρο”. Γύρω από το “φθινόπωρο” θα οργανώσουμε δραστηριότητες Μαθηματικών (σειριοθέτηση φύλλων, καταμέτρηση και τοποθέτηση ανάλογα με μέγεθος), Περιβάλλοντος, Δημιουργίας και Έκφρασης (Εικαστικά, Μουσική, Θέατρο) και Γλώσσας.

 

Ακόμα, υποστηρίζουμε τη βιωματική μάθηση που σημαίνει ότι βασιζόμαστε στα ήδη υπάρχοντα βιώματα και γνώσεις που μπορεί να έχει το κάθε παιδί, ώστε να δημιουργήσουμε το κατάλληλα μαθησιακό περιβάλλον. Επιπλέον, ακολουθούμε τη παιδοκεντρική και ομαδοκεντρική προσέγγιση μάθησης, σύμφωνα με την οποία όλες οι δραστηριότητες αρχίζουν και τελειώνουν ανάλογα με το ενδιαφέρον των παιδίων. Με αυτόν τον τρόπο προωθούμε την ενεργή συμμετοχή παιδίων, τα οποία λειτουργώντας σε μικρές ομάδες διεκπεραιώνουν πιο ευχάριστα τις δραστηριότητες.
Το εκπαιδευτικό μας έργο απαρτίζεται από:
Βασικές γνώσεις σε μαθήματα γλώσσας, μαθηματικών και πληροφρορικής, για να εισάγουμε το παιδί στις πρώτες στοιχειώδεις έννοιες.
Μαθήματα αγγλικών ή Γερμανικών, για την ευκολότερη αφομίωση αυτής της σημαντικής ξένης γλώσσας και της δημιουργίας πρόσφορου εδάφους για την άρτια ανάπτυξή της στο μέλλον.
Εικαστική αγωγή για την ανάπτυξη της εκφραστικότητας του κάθε παιδιού μέσω της ζωγραφικής και κατασκευών από -διάφορα υλικά.
Μαθήματα κηπουρικής ώστε να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τη φύση και να αγαπήσουν το περιβάλλον στο οποίο ζουν.
Επιπλέον δραστηριότητες (γυμναστική, baby yoga, παραδοσιακούς χορούς, μουσικοκινητική-θεατρικό παιχνίδι, μπαλέτο).
Μάθετε περισσότερα για τις δραστηριότητες των παιδιών στην εβδομαδιαία στήλη του σταθμού μας
Στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, συγκαταλέγονται εκδρομές και επισκέψεις συνιφασμένες με τις θεματικές ενότητες που διδάσκονται κάθε φορά, πχ. θεατρικές παραστάσεις, μουσεία, φυτώρια, πλανητάριο, ιππικός όμιλος, κέντρο διάσωσης χελώνας καρέτα-καρέτα, πυροσβεστικό σώμα, χώρος αναρρίχησης.
Αξιολόγηση
Η Αξιολόγηση περιλαμβάνει το φάκελο εργασίας του παιδιού, ο οποίος περιέχει υλικό όπως: σχέδια, ζωγραφιές, κατασκευές, χειροτεχνίες, δείγματα προγραφής κ.λπ. Κάθε παιδάκι, επίσης, έχει τον δικό του αποθηκευτικό χώρο εργασιών, ώστε να βλέπει την πρόοδο και την εξέλιξή του από τις δημιουργίες του.

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα – νηπιαγωγείου
Διαθεματικό – Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος σπουδών για το Νηπιαγωγείο – Project. Θεμάτα και project που συνδέονται με διαφορετικές μαθησιακές ενότητες όπως μυθολογία, μελέτη περιβάλλοντος, φυσικές επιστήμες, γλώσσα, μαθηματικά, εικαστικά, γεωγραφία, πληροφορική.
Γλώσσα: Ανάπτυξη – εξέλιξη του προφορικού και γραπτού λόγου μέσα από project που προσφέρουν γλωσσικά ερεθίσματα και ενεργή συμμετοχή των παιδιών στην επεξεργασία τους(παιδική λογοτεχνία – Ποιήματα – παραμύθια, μυθολογία και αλλά ) .
Γραφή και ανάγνωση: Ολοκλήρωση και κατανόηση των συμβόλων – γράμματων και στη συνέχεια στην κατανόηση της σχέσης ανάμεσα στον προφορικό και το γραπτό λόγο.
Εικαστική αγωγή για την ανάπτυξη της εκφραστικότητας του κάθε παιδιού μέσω της ζωγραφικής και κατασκευών από -διάφορα υλικά.
Δανειστική βιβλιοθήκη: Στόχος η δημιουργία μιας καλής σχέσης ανάμεσα στο παιδί και το διάβασμα. Ανάπτυξη της γλωσσικής ανάπτυξης του παιδιού – ανάγνωση – γράφη.
Μαθηματικά: Ολοκλήρωση της έννοιας και της γραφής των αριθμών μέχρι το 10 – σύνθεση ποσοτήτων – δυνατότητα αντίληψης των μαθηματικών ως εργαλείο επίλυσης προβλημάτων στον πραγματικό κόσμο(μαγειρική, κηπουρική, ψώνια) . Αναγνώριση και ονομασία στερεών σχημάτων, έννοιες ομαδοποίησης και ταξινόμησης, διερευνήσεις και υποθέσεις που αφορούν τη μαθηματική σκέψη.
Πληροφορική: Εξοικείωση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αντίληψη των δυνατοτήτων που προσφέρουν και την σωστή χρήση τους με ασφάλεια και προφύλαξη ( laptop – ταμπλετ).
Γεωγραφία: Project και διαδραστικά παιχνίδια, τα παιδιά παρατηρώντας τους χάρτες και έννοιες των πόλεων και χωρών να αντιληφθούν τον κόσμο και τα στοιχεία που τον αποτελούν.
Φυσικές επιστήμες – περιβαλλοντική αγωγή: Project – Διαδραστικά παιχνίδια για την κατανόηση των φυσικών επιστημών αλλά και τη μελέτη του περιβάλλοντος προκειμένου να αναζητήσουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο που υπάρχει γύρω τους (Παραγωγή θερμότητας, βροχή, αέρας, πάγος, ανάμειξη υλικών). Παιχνίδια για την εξοικείωση και ευαισθητοποίηση με το φυσικό περιβάλλον και την προστασία του , αποκτώντας οικολογική συνείδηση.
Διαπολιτισμική εκπαίδευση: Project και Δραστηριότητες ( Τραγούδια , μουσική χορός, φωτογραφίες , παραμύθια από όλο τον κόσμο ) , προκειμένου τα παιδιά να κατανοήσουν την έννοια της μοναδικότητας αλλά και την ομοιότητα τους με τα παιδιά του κόσμου.
Αγγλική ή γερμανική γλώσσα Pre- school starter . Βασισμένο Family and friends starter pack.
Αισθητική αγωγή: Καλλιέργεια της φαντασίας με την αξιοποίηση διάφορων υλικών σε κατασκευές και χειροτεχνίες.
Ελεύθερο παιχνίδι: Με σκοπό την ανάπτυξη της φαντασίας και της κοινωνικοποίησης των παιδιών με ταυτόχρονη επίβλεψη των παιδαγωγών.
Φυσική αγωγή: Ασκήσεις στίβου και γυμναστικής μέσα από τα οποία το παιδί κατανοεί το ρόλο του στην ομάδα. ( Μπάσκετ, ποδόσφαιρο).
Μουσικοκινητική αγωγή: Συγχρονισμός της μουσικής και των κινήσεων του σώματος (Παραδοσιακούς χορούς, baby γιόγκα, γυμναστική).
Θεατρικό παιχνίδι: Δραματοποίηση παραμυθιού μέσα από την αφήγηση.
Επιπλέον δραστηριότητες (Γυμναστική, baby yoga, παραδοσιακούς χορούς, μουσικοκινητική, μπαλέτο).
Θεατρικές παραστάσεις: ανεβαίνουν με τη συμμετοχή των παιδιών κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής, της καλοκαιρινής μας γιορτής.
Μεσημεριανές δραστηριότητες (Σκάκι, πρώτες έννοιες ρομποτικής, παιδική μυθολογία, θεατρικό παιχνίδι στα αγγλικά).
Εκπαιδευτικές Εκδρομές: Συμμετοχή των παιδιών κάθε μήνα (Μουσείο αφής, μουσείο της Ακρόπολης κ.α.).

 

Για τη δική σας ολοκληρωμένη πληροφόρηση, σας ενημερώνουμε ότι το σχολικό μας εξυπηρετεί τις εξής περιοχές: Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Φιλοθέη, Ψυχικό, Χολαργό, Νέα Ιωνία και Αλσούπολη.
*Πατήστε πάνω στην περιοχή σας για οδηγίες στο πως να έρθετε στον παιδικό σταθμό μας.