Παιδικός Σταθμός – Όμορφος Κόσμος

Κινούμενη με αίσθημα δοτικότητας, ενθουσιασμού και αγάπης, έβαλα όλη μου την διάθεση και την επαγγελματική κατάρτιση για την δημιουργία ενός Όμορφου κόσμου, για γονείς και παιδιά, που θα στεγάζει χαμόγελα και χαρά και που θα είναι ασφαλής!
Ο ρόλος της μητέρας, αφύπνισε την έντονη διάθεσή μου να ακολουθήσω μια σταδιοδρομία κατά την οποία θα είμαι κοντά όχι μόνο στα δικά μου παιδιά, αλλά σε όλα τα παιδάκια!
Ονομάζομαι Μαρία Ντούκνη, είμαι απόφοιτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου  και μαμά δύο μικρών παιδιών.
Επιθυμούμε να μας γνωρίσετε καλύτερα. Ο «Όμορφος κόσμος» ανοίγει τις πόρτες του και καλωσορίζει θερμά γονείς και παιδιά!

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου μας ακολουθούμε την διαθεματική προσέγγιση. Διαθεματική προσέγγιση είναι όταν οι δραστηριότητες που έχουμε επιλέξει να κάνουμε οργανώνονται γύρω απο ένα θέμα. Για παράδειγμα το “φθινόπωρο”. Γύρω από το “φθινόπωρο” θα οργανώσουμε δραστηριότητες Μαθηματικών (σειριοθέτηση φύλλων, καταμέτρηση και τοποθέτηση ανάλογα με μέγεθος), Περιβάλλοντος, Δημιουργίας και Έκφρασης (Εικαστικά, Μουσική, Θέατρο) και Γλώσσας.

 

Ακόμα, υποστηρίζουμε τη βιωματική μάθηση που σημαίνει ότι βασιζόμαστε στα ήδη υπάρχοντα βιώματα και γνώσεις που μπορεί να έχει το κάθε παιδί, ώστε να δημιουργήσουμε το κατάλληλα μαθησιακό περιβάλλον. Επιπλέον, ακολουθούμε τη παιδοκεντρική και ομαδοκεντρική προσέγγιση μάθησης, σύμφωνα με την οποία όλες οι δραστηριότητες αρχίζουν και τελειώνουν ανάλογα με το ενδιαφέρον των παιδίων. Με αυτόν τον τρόπο προωθούμε την ενεργή συμμετοχή παιδίων, τα οποία λειτουργώντας σε μικρές ομάδες διεκπεραιώνουν πιο ευχάριστα τις δραστηριότητες.
Το εκπαιδευτικό μας έργο απαρτίζεται από:
Βασικές γνώσεις σε μαθήματα γλώσσας, μαθηματικών και πληροφρορικής, για να εισάγουμε το παιδί στις πρώτες στοιχειώδεις έννοιες.
Μαθήματα αγγλικών ή Γερμανικών, για την ευκολότερη αφομίωση αυτής της σημαντικής ξένης γλώσσας και της δημιουργίας πρόσφορου εδάφους για την άρτια ανάπτυξή της στο μέλλον.
Εικαστική αγωγή για την ανάπτυξη της εκφραστικότητας του κάθε παιδιού μέσω της ζωγραφικής και κατασκευών από -διάφορα υλικά.
Μαθήματα κηπουρικής ώστε να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τη φύση και να αγαπήσουν το περιβάλλον στο οποίο ζουν.
Μάθετε περισσότερα για τις δραστηριότητες των παιδιών στην εβδομαδιαία στήλη του σταθμού μας
Στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, συγκαταλέγονται εκδρομές και επισκέψεις συνιφασμένες με τις θεματικές ενότητες που διδάσκονται κάθε φορά, πχ. θεατρικές παραστάσεις, μουσεία, φυτώρια, πλανητάριο, ιππικός όμιλος, κέντρο διάσωσης χελώνας καρέτα-καρέτα, πυροσβεστικό σώμα, χώρος αναρρίχησης.
Αξιολόγηση
Η Αξιολόγηση περιλαμβάνει το φάκελο εργασίας του παιδιού, ο οποίος περιέχει υλικό όπως: σχέδια, ζωγραφιές, κατασκευές, χειροτεχνίες, δείγματα προγραφής κ.λπ. Κάθε παιδάκι, επίσης, έχει τον δικό του αποθηκευτικό χώρο εργασιών, ώστε να βλέπει την πρόοδο και την εξέλιξή του από τις δημιουργίες του. Στο τέλος κάθε μήνα, οργανώνουμε μια εκδήλωση και καλούμε εσάς τους γονείς να δείτε τις δημιουργίες των παιδιών σας.

 

Για τη δική σας ολοκληρωμένη πληροφόρηση, σας ενημερώνουμε ότι το σχολικό μας εξυπηρετεί τις εξής περιοχές: Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Φιλοθέη, Ψυχικό, Χολαργό, Παπάγου, Νέα Ιωνία, Αλσούπολη και Γέρακα.
*Πατήστε πάνω στην περιοχή σας για οδηγίες στο πως να έρθετε στον παιδικό σταθμό μας.
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar