Πασχαλινές δραστηριότητες παιδιού-γονέα

kalathaki

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι προ των πυλών και αρκετοί από εσάς έχετε άδεια, πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτετε περισσότερο χρόνο για να τον περάσετε ποιοτικά με τα παιδιά σας. Είτε φύγετε για εκδρομή στην εξοχή είτε παραμείνετε στην Αθήνα, οι δυνατότητες για δημιουργική απασχόληση παιδιού-γονέα υπάρχει, αρκεί να υπάρχει όρεξη και φαντασία.

Μιας και η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά και τα λουλούδια έχουν ανθίσει, μπορείτε να πάτε μια βόλτα στο δάσος με το παιδάκι σας και να μαζέψετε φύλλα δέντρων και όμορφα λουλούδια, για να ξεκινήσετε το πρώτο του φυτολόγιο.

Μια άλλη ευχάριστη ενασχόληση είναι να πάτε σε ένα φυτώριο και να διαλέξετε μαζί γλαστράκια, για να ανανεώσετε μαζί τις γλάστρες σας με λουλούδια της εποχής. Παράλληλα, μπορείτε να φτιάξετε μαζί τα δικά του γλαστράκια, με τον κλασικό τρόπο: πάρτε ένα κεσεδάκι από γιαούρτι ή ένα κομμένο πλαστικό μπουκάλι, βάλτε νοτισμένο βαμβάκι και όσπρια, όπως φακές, τα οποία σιγά-σιγά θα ανθίσουν δίνοντας ιδιαίτερη χαρά στο παιδί, που το νιώθει σαν κάτι δικό του, για το οποίο είναι αποκλειστικά υπεύθυνο. Αν κιόλας ζωγραφίσετε παρέα το μπουκαλάκι με ζωντανά χρώματα και σχέδια, τότε η χαρά της δημιουργίας θα είναι διπλή.

 

kota

Με αφορμή το Πάσχα, θα μπορούσατε να φτιάξετε διάφορες πασχαλινές κατασκευές. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να κόψετε χαρτόνι σε σχήμα αβγού, να βάλετε επάνω κόλλα και να κολλήσετε από φύλλα και λουλούδια, μέχρι πολύχρωμες κλωστές και κουμπιά.

Μια ακόμα ενασχόληση, που το παιδί θα έβρισκε διασκεδαστική, είναι να φτιάξετε μαζί λαμπάδα για τους παππούδες ή τους νονούς. Η αλήθεια είναι ότι το έθιμο θέλει τους νονούς να χαρίζουν τη λαμπάδα αλλά η χαρά της κατασκευής για το παιδί δε συγκρίνεται, άλλωστε το ένα δεν αποκλείει το άλλο… Πάρτε λοιπόν ένα απλό κερί, βάλτε επάνω όμορφα σχοινιά ή κορδέλες, κρεμάστε κάποιο γούρι ή ενθαρρύνετε το παιδί να ζωγραφίσει τη λαμπάδα με τα αγαπημένα του χρώματα. Ένα τέτοιο δώρο θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους τυχερούς παραλήπτες και φυσικά θα χαροποιήσει πολύ το ίδιο το παιδί που συμμετείχε στη διαδικασία.

Οι ιδέες για να περάσετε όμορφα τον χρόνο με το παιδί σας, χωρίς να χρειαστεί να μπείτε σε ιδιαίτερα έξοδα είναι πολλές. Ειδικά αν δεν καταφέρετε να φύγετε από την πόλη δείξτε του ότι κι εδώ μπορείτε να περάσετε καλά. Αν ο καιρός το επιτρέπει, ακόμα και μια βόλτα στη θάλασσα ή ένας περίπατος για να δει τους γραφικούς επιτάφιους στην Πλάκα, θα κάνουν το παιδί να ξεφύγει από τη ρουτίνα και να αποκομίσει όμορφες εικόνες.


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*