Παιχνίδια για πάρτι!

happy-1276502_960_720

Τα γενέθλια του παιδιού σας πλησιάζουν και σκέφτεστε να οργανώσετε ένα πάρτι, που θα μείνει αξέχαστο τόσο στο παιδί σας όσο και στους φίλους του. Μην αγχώνεστε! Τα παιδιά, όπως έχετε παρατηρήσει και στην καθημερινότητά τους, παθιάζονται ακόμα και με τα πιο απλά πράγματα και βρίσκουν τρόπο να περνούν καλά. Αν, λοιπόν, σχεδιάζετε να καλέσετε τους φίλους του παιδιού σας σπίτι, υπάρχουν ένα σωρό παιχνίδια που μπορείτε να καταστρώσετε, χωρίς να ξοδέψετε χρήματα και χωρίς να χρειαστείτε τη βοήθεια ανιματέρ.

Μάντεψε ποιος;!

Ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι είναι το Μάντεψε ποιος. Το μόνο που χρειάζεται από εσάς είναι να δημιουργήσετε μερικές κάρτες, όπου θα απεικονίζονται ζωάκια ή αντικείμενα. Στη συνέχεια κάθε παιδί θα κρατά την κάρτα πάνω από το κεφάλι του ή θα την κολλήσετε στην πλατούλα του, ώστε να μη τη βλέπει, και με ερωτήσεις που απαντώνται με “ναι” ή “όχι” θα προσπαθήσει να βρει ποιος είναι…!

Μουσικές καρέκλες

Ένα παλιό και αγαπημένο παιχνίδι, που σίγουρα έχετε παίξει κι εσείς στα παιδικά σας χρόνια, είναι οι μουσικές καρέκλες! Το μόνο που χρειάζεται είναι καρέκλες, μία λιγότερη από τον αριθμό των παιδιών, και την αγαπημένη μουσική τους στο τέρμα! Ο δικός σας ρόλος είναι να κλείνετε τη μουσική ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ τα παιδιά γυρίζουν ή χορεύουν γύρω από τις καρέκλες, και κάθε φορά να αφαιρείτε μια καρέκλα. Μπορείτε να έχετε ένα μικρό συμβολικό δωράκι, για το παιδί που θα κερδίσει στο τέλος.

Η μπάλα με το δωράκι

Ένα άλλο παιχνίδι που μπορείτε να στήσετε για τα παιδιά είναι το εξής: πάρτε ένα δωράκι και τυλίξτε το με πολλές στρώσεις από χαρτί, ώσπου να γίνει μια μπάλα. Στη συνέχεια βάλτε μουσική και κάθε φορά που τη σταματάτε και η μπάλα βρίσκεται στα χέρια ενός παιδιού, αυτό θα αφαιρεί κι από μία στρώση χαρτιού. Νικητής είναι το παιδί που θα αποκαλύψει το δωράκι.

Παντομίμα

Η παντομίμα είναι ένα παιχνίδι, το οποίο τα παιδιά ευχαριστιούνται με την ψυχή τους. Ανάλογα με την ηλικία τους, μπορεί να διαλέξουν να μιμηθούν, χωρίς να μιλάνε, κάποιο ζώο, τον τίτλο ενός τραγουδιού ή ενός παραμυθιού. Αν ο γρίφος είναι ένα ζώο τότε το παιδί μπορεί να μιμηθεί τις κινήσεις του και τα άλλα παιδιά μπορούν να κάνουν ερωτήσεις για το που ζει αυτό το ζώο, αν είναι μεγάλο ή μικρό, τις οποίες το παιδί θα απαντά δείχνοντας. Αν τα παιδιά είναι πιο μεγάλα και στον γρίφο υπάρχουν πιο πολλές λέξεις, τότε το παιδί θα πρέπει να δείξει πόσες λέξεις έχει ο τίτλος, ποια λέξη περιγράφει κάθε φορά και ούτω καθεξής.

Βάψε χρώμα

Ένα παιχνίδι που μπορεί να προκαλέσει “πανζουρλισμό” στο σπίτι αλλά θα χαρούν τα παιδιά είναι το βάψε χρώμα. Ένα παιδί που τελεί χρέη κυνηγού λέει βάψε χρώμα… κι επιλέγει ένα συγκεκριμένο χρώμα και τα άλλα παιδιά τρέχουν να βρουν και να ακουμπήσουν το αντικείμενο που φέρει αυτό το χρώμα. Αν ο κυνηγός καταφέρει να πιάσει κάποιο παιδί, τότε παίρνει εκείνο τη θέση του και το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να ξεθεωθούν!

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα παιχνίδια που μπορείτε να επιστρατεύσετε για ένα παιδικό πάρτι. Το σίγουρο είναι πως έχοντας μερικά όπλα στη φαρέτρα σας, θα νιώσετε μεγαλύτερη σιγουριά για την επιτυχία του πάρτι. Σίγουρα βοηθά να είναι και άλλοι ενήλικες γύρω, έτσι ώστε να προσέχετε τα παιδιά κατά τη διάρκεια του πάρτι. Επίσης, δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο που τα παιδιά μπορεί να μαλώσουν πάνω σε ένα παιχνίδι. Εκεί πρέπει να επιστρατεύσετε τη διπλωματία σας, την ευρηματικότητά σας και να ηρεμήσετε τα πνεύματα. Τα παιχνίδια αυτά είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να καταλάβουν τα παιδιά τις έννοιες της ομαδικότητας, της ευγενούς άμιλλας και του συναγωνισμού. Φροντίστε, λοιπόν, αν σας δοθεί η ευκαιρία να κάνετε τα παιδιά να καταλάβουν, ότι για να βρεθεί ένας γρίφος ή να αποκαλυφθεί ένα δωράκι βοήθησαν όλα τα παιδιά με τις ερωτήσεις τους και τη συμμετοχή τους κι έτσι θα πρέπει όλα να είναι χαρούμενα για την επιτυχία!

Με λίγη καλή διάθεση κι εφευρετικότητα, μπόλικες λιχουδιές και την αγαπημένη μουσική των παιδιών, το πάρτι θα στεφθεί με επιτυχία και θα αφήσει γλυκές αναμνήσεις τόσο στο παιδί σας όσο και στους καλεσμένους του. Καλή διασκέδαση!


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*