Παιδική λογοτεχνία για το καλοκαίρι

read-316507_960_720

Το διάβασμα, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι από τις πιο σημαντικές ασχολίες των παιδιών. Μέσα από τα βιβλία το παιδί καταφέρνει να ακονίζει το μυαλό του, να εξάπτει τη φαντασία του και φυσικά μαθαίνει να εκφράζεται σωστά. Μέσα στο καλοκαίρι το παιδί έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο, έτσι, λοιπόν, αξίζει να κάνετε τον χρόνο αυτό ποιοτικό, μέσα από την ανάγνωση κάποιου λογοτεχνικού βιβλίου. Σίγουρα, δεν πρέπει να πιέσετε το παιδί προς αυτή την κατεύθυνση αλλά μπορείτε κάποια στιγμή που βλέπετε ότι βαριέται και δεν έχει όρεξη για τίποτα, να το πάρετε για μια βόλτα σε ένα βιβλιοπωλείο, έτσι ώστε να διαλέξει εκείνο κάτι που του αρέσει. Αν, ωστόσο θέλετε να του κάνετε εσείς δώρο ένα βιβλίο, δείτε μερικούς τίτλους που είναι ανάμεσα στα best seller για να πάρετε ιδέες.

Πηνελόπη Δέλτα-Μάγκας

Πρόκειται για ένα βιβλίο διαχρονικό και αγαπημένο, που ακόμα εξακολουθεί να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των αναγνωστών. Για όσους δεν το γνωρίζετε, πρόκειται για την ιστορία ενός σκύλου, του Μάγκα, που ζει ευτυχισμένος σε ένα σπίτι στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, μέχρι που κάνει μια σκανταλιά και για να αποφύγει την τιμωρία το σκάει από το σπίτι και μπαίνει σε περιπέτειες. Μαζί με τον νέο του φίλο, τον Αφράτο, θα γνωρίσει μια άλλη πλευρά της ζωής και επιστρέφοντας κάποια στιγμή σπίτι, ώριμος πλέον, θα αναλάβει μια διαφορετική αποστολή με το αφεντικό του. Το σίγουρο είναι, πως ο μάγκας πρόκειται να βρει το δρόμο για την καρδιά του παιδιού σας…

Ευγένιος Τριβιζάς-Η τελευταία μαύρη γάτα

Ο Ευγένιος Τριβιζάς, έχει γράψει αμέτρητα βιβλία για παιδιά, προσφέροντάς τους απλόχερα τροφή για σκέψη! Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει να κάνει με μια αδελφότητα προληπτικών ανθρώπων, που έχουν βάλει στόχο να εξολοθρεύσουν κάθε μαύρη γάτα στο νησί όπου ζουν. Υπάρχει όμως μια γάτα, η τελευταία μαύρη γάτα, που σε πείσμα των δεισιδαιμόνων που την κυνηγούν, μάχεται να επιβιώσει. Το βιβλίο αυτό, πολύτιμο δίδαγμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, καταφέρνει να κρατήσει τον μικρό αναγνώστη με το χιούμορ, την αγωνία και την ελπίδα που διαπερνούν τις αράδες του. Αν αποφασίσετε να το χαρίσετε στο παιδί σας, θα έχετε καταφέρει να του κάνετε ένα ακόμα πιο πολύτιμο δώρο…

Blyton Enid-Οι πέντε φίλοι

«Οι πέντε φίλοι» είναι μια σειρά βιβλίων για μια παρέα που σε κάθε βιβλίο, μπλέκει σε μια νέα περιπέτεια. Πρόκειται για ένα εύκολο ανάγνωσμα, που θα κρατήσει το ενδιαφέρον του παιδιού αμείωτο. Τα 21 βιβλία που απαρτίζουν τη σειρά αυτή, μπορούν να συντροφεύσουν το παιδί μέσα στο καλοκαίρι, καθώς διαβάζοντάς τα αναμένεται να ταξιδέψει σε νησιά θησαυρών, σε θάλασσες, βάλτους μυστηρίων, κατασκηνώσεις και ύποπτες κορυφές. Αν αποφασίσετε να δωρίσετε στο παιδί ένα από αυτά βιβλία, μάλλον δεν πρόκειται να το αφήσει από τα χέρια του!

Τα βιβλία που έχουν ενδιαφέρον και αξίζει να πέσουν στα χέρια των παιδιών είναι, φυσικά, αμέτρητα. Το ζήτημα είναι να βρείτε τη σωστή στιγμή, να ρίξετε την ιδέα περί ανάγνωσης στο παιδί, έτσι ώστε να του εξάψετε την περιέργεια και να μη το πάρει σαν αγγαρεία. Από εμάς, καλή καλοκαιρινή ανάγνωση!


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*