Όλα τα απαραίτητα για ένα ταξίδι με αυτοκίνητο!

Young cute female child in back seat car set

Οι ημέρες για τις διακοπές του Πάσχα πλησιάζουν και όσοι έχουν οικογένεια έχουν ήδη αρχίσει να προγραμματίζουν που θα πάνε και τι θα κάνουν, καθώς δεν είναι και απλή υπόθεση… Αν λοιπόν ο προορισμός σας περιλαμβάνει ταξίδι με αυτοκίνητο, καλό είναι να είστε απόλυτα προετοιμασμένες.

Αν για κάθε φορά που ακούγατε από το παιδί σας τη φράση “Μαμά φτάνουμε;”, κάποιος σας έδινε 1 ευρώ, στο τέλος του ταξιδιού θα ήσασταν πλούσια! Ας δούμε λοιπόν, τι θα πρέπει να έχετε μαζί σας για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη…

Πρώτο και βασικό, καθισματάκι αυτοκινήτου. Μπορεί να φαντάζει απόλυτα αυτονόητο, ωστόσο εμείς δε θα πάψουμε ποτέ να το λέμε, η ασφάλεια σε ένα ταξίδι είναι το Α και το Ω!

Δεύτερον, έχετε πάντα μαζί σας ένα γιο-γιο ταξιδιού. Δεν είναι λίγες οι φορές που το παιδί σας ζητάει να κάνετε στάση κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού για να κάνει την ανάγκη του. Το καλύτερο είναι να έχετε ένα γιο-γιο ταξιδίου, για να κάνετε τόσο τη δική σας ζωή όσο και του παιδιού πιο εύκολη και ξέγνοιαστη.

Σε αυτό το σημείο ερχόμαστε στο αγαπημένο “γκάτζετ” κάθε μαμάς, που ακόμα κι αν δε σας το λέγαμε, σίγουρα θα το είχατε μαζί σας. Αυτό δεν είναι άλλο από τα μωρομάντηλα -κάνουν τα πάντα και συμφέρουν- που όσα κι αν αγοράζετε, ποτέ δεν είναι αρκετά!

Προφανώς δεν πρέπει να ξεκινήσετε ταξίδι με πιτσιρίκια χωρίς να έχετε μαζί σας αρκετά σνακ. Τα παιδιά όταν βαριούνται τείνουν να “απασχολούνται” τρώγοντας. Αν μπορείτε μάλιστα να φτιάξετε εσείς κάτι υγιεινό, ακόμα καλύτερα. Τα σνακ από το σπίτι θα σας γλιτώσουν από βέβαιη γκρίνια και περιττά έξοδα!

Τα επόμενα must-have ανήκουν στο κομμάτι ψυχαγωγία… Έχετε, λοιπόν, μαζί σας παιχνίδια, παραμυθάκια ή tablet (φορτιστή μη ξεχάσετε) για να περάσει η ώρα τους χωρίς να το καταλάβουν. Η δική μας συμβουλή, βέβαια, είναι να αποφύγετε το tablet ή να το “εξαφανίσετε” μόλις φτάσετε, καθώς είναι κρίμα το παιδί στις διακοπές του να περνάει την ημέρα του μπροστά σε μια οθόνη.

Καλό είναι να έχετε μαζί σας μια αλλαξιά εύκαιρη, σε περίπτωση που λερωθεί τρώγοντας ή ζαλιστεί από το ταξίδι κι έχουμε κάποιο “ατύχημα”. Τέλος, ένα πολύ καλό “εργαλείο”, που πολλοί δεν έχουν, είναι ο υποστηρικτικός ιμάντας κεφαλής, που προσαρμόζεται στο καθισματάκι, για να μπορεί το παιδί να κοιμάται χωρίς να κρέμεται το κεφάλι του.

Όπως καταλάβατε, όσο μεγάλη κι αν είναι η τσάντα της μαμάς, ποτέ δεν υπάρχει αρκετός χώρος για όλα τα απαραίτητα. Από την άλλη, όσο πιο προετοιμασμένη είναι μια μαμά τόσο το καλύτερο για το παιδί αλλά και για την ίδια. Έχετε ακόμα δύο εβδομάδες να προετοιμάζεστε για την πασχαλινή σας απόδραση, οπότε μην αγχώνεστε, είναι σίγουρο ότι θα είστε πανέτοιμη για ακόμα μια φορά!


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*