Λίγο Πριν Πάμε Διακοπούλες Για Πάσχα!

omorfos-cosmos-paidikos-stathmos-1104a

Αυτές τις μέρες στο σχολείο μας επικεντρωθήκαμε στη γιορτή του Πάσχα. Κάναμε πολλές χειροτεχνίες σχετικές με το θέμα όπως κοτοπουλάκια, αυγά, λαμπάδες. Ακόμα μαζί με τον σεφ μας βάψαμε κόκκινα αυγά και πλάσαμε κουλουράκια.

omorfos-cosmos-paidikos-stathmos-1104e

Μέσω των διάφορων δραστηριοτήτων μιλήσαμε με τα παιδιά για τα ήθη και έθιμα του Πάσχα και προσπαθήσαμε να τα καταστήσουμε ενδιαφέροντα για τα ίδια. Πιστεύουμε λοιπόν οτι αυτό που κάνει την παράδοση τόσο σημαντική είναι δίχως άλλο το γεγονός ότι δημιουργεί ένα είδος «συνέπειας» μέσα στην οικογένεια. Η παράδοση βοηθά τους γονείς αλλά και τους δασκάλους να δημιουργήσουν την αυτοεκτίμηση και την ασφάλεια των παιδιών καθώς και την σταθερότητα.

omorfos-cosmos-paidikos-stathmos-1104l

Οι επαναλαμβανόμενες κάθε χρόνο δραστηριότητες γίνονται ένα μέσο με το οποίο τα μέλη της οικογένειας μπορούν να χτίσουν την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια. Ανεξάρτητα από το τι άλλο μπορεί να συμβεί, οι παραδόσεις δεν θα αλλάξουν.

omorfos-cosmos-paidikos-stathmos-1104l

Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν στην ζωή μας , οι οικογενειακές παραδόσεις έρχονται να δημιουργήσουν μία βάση στο παιδί για να διατηρήσει και να στηριχθεί. Γι’ αυτό και εμείς προσπαθήσαμε να διδάξουμε στα παιδιά κάποιες από τις παραδόσεις μας και να τους τις μεταλαμπαδεύσουμε. Δεν χρειάστηκε κόπος, παρά μόνο φαντασία!

*Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του παιδικού σταθμού μας, ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*