Κρύο και παιχνίδι στο σπίτι

children clay

Η αλήθεια είναι ότι ο καιρός έχει κρυώσει αρκετά και μαζί με τις ιώσεις πολλοί από εσάς αποθαρρύνεστε από το να βγείτε σε κάποια παιδική χαρά ή να πάτε σε ένα παιδότοπο με το αγγελούδι σας. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να το διασκεδάσετε στο σπίτι!

Αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών είναι αυτά που έχουν να κάνουν με χειροτεχνίες Προμηθευτείτε, λοιπόν, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους και κηρομπογιές ή ακόμα καλύτερα πλαστελίνη ή τον υπέροχο εκείνο πηλό που ψήνεται στον φούρνο κάνοντας τις κατασκευές σας ανθεκτικές. Καθίστε με το παιδάκι σας και δημιουργήστε, δείξτε του πώς να ζωγραφίζει σπίτια, αστέρια, λουλούδια και ό,τι βάλει ο νους σας. Φτιάξτε με τον πηλό αντικείμενα για να στολίσετε το σπίτι ή για  να τα δωρίσετε στον παππού και τη γιαγιά, κάτι που θα τους κάνει αφάνταστα χαρούμενους.

Αν πάλι το παιδί σας σφύζει από ενέργεια βάλτε μουσική και διασκεδάστε μαζί του. Παρακινείστε το να σας πει το αγαπημένο του τραγούδι και χορέψτε μαζί του. Όταν ξεθεωθεί ετοιμάστε μαζί κάποιο σνακ και μετά είστε έτοιμοι για μπανάκι και ύπνο!

Ένα άλλο αγαπημένο παιχνίδι, που μπορείτε πολύ εύκολα να παίξετε στο σπίτι είναι αυτό του κρυμμένου θησαυρού. Κρύψτε λοιπόν κάτι ή βάλτε το παιδί σας να κρύψει κάτι και με τη γνωστή τακτική «ζεστό-κρύο» προσπαθήστε να βρείτε τον θησαυρό. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που έχει πολλή πλάκα κι αν μάλιστα η ανεύρεση του θησαυρού συνοδευτεί από μια επιβράβευση, τότε το παιδί σίγουρα θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό και θα διασκεδάσει αφάνταστα.

Σε περίπτωση που η ώρα είναι περασμένη αλλά δεν μπορείτε να πείσετε το παιδί σας να πάει για ύπνο, δοκιμάστε το εξής: Κάντε το κρεβάτι του να μοιάζει με καταφύγιο, απλά στερεώνοντας μια κουβέρτα ή ένα σεντόνι, έτσι ώστε να μοιάζει με σκηνή. Μπείτε μαζί του από κάτω, ανάψτε ένα μικρό φακό και διαβάστε του την αγαπημένη του ιστορία. Το πιο πιθανό είναι, ότι τα ματάκια του θα κλείσουν πριν καλά-καλά τελειώσετε το παραμύθι.

Τελικά το κρύο ίσως να είναι μια καλή αφορμή για να περάσετε πολύ όμορφες και δημιουργικές ώρες στο σπίτι. Τα παιχνίδια που θα σκαρώσετε μαζί, τα παζλ πάνω στα οποία θα αφοσιωθείτε, οι δημιουργίες που θα φτιάξετε θα σας φέρουν πιο κοντά και θα μάθετε να επικοινωνείτε καλύτερα μεταξύ σας. Φτιάξτε λοιπόν μια ζεστή σοκολάτα, βρείτε τα κατάλληλα σύνεργα και στρωθείτε στο παιχνίδι!


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*