Κάντε τον ήλιο φίλο του παιδιού σας!

1502249_1501937053396948_860166752929711607_o

Το καλοκαιράκι έφτασε επιτέλους και ήρθε η ώρα να πάρετε τα κουβαδάκια σας και να πάτε στην παραλία… Αυτό που δεν πρέπει με τίποτα όμως να ξεχάσετε είναι η αντηλιακή προστασία, τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά σας. Τα παιδιά έχουν πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, έχουν την τάση να ξεχνιούνται με τις ώρες κάτω από τον ήλιο παίζοντας και είναι δύσκολο να τα κάνετε καλά, ώστε να κάτσουν κάτω από την ομπρέλα.

Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να αποφεύγετε την παραλία 10.00 με 16.00, καθώς είναι οι πιο επικίνδυνες ώρες για έκθεση στον ήλιο. Επίσης, φορέστε στο παιδί σας καπελάκι και λευκό μπλουζάκι για να καλύπτεται κάπως το σώμα του όταν παίζει εκτός νερού. Αν σας έχει μείνει αντηλιακό από πέρσι, απλά πετάξτε το… Έχει μείνει ανοιχτό εδώ και ένα χρόνο κι έχει φάει αρκετές ζέστες, ώστε να μην αποτελεί την καλύτερη λύση. Κι αφού το πετάξατε, προμηθευτείτε καινούριο, με υψηλή προστασία, κατάλληλο για την επιδερμίδα του, για πρόσωπο και σώμα! Επίσης το γεγονός ότι μιλάμε για παραλία, δεν σημαίνει ότι και στις υπόλοιπες εξόδους σας μέσα στη μέρα, δεν πρέπει να του φοράτε αντηλιακό.

Μάλιστα, καλό θα είναι να εφαρμόζετε το αντηλιακό μισή ώρα πριν την έκθεσή του στον ήλιο, έτσι ώστε να ξεκινήσει εγκαίρως η δράση του και να το ανανεώνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τέλος, το αντηλιακό πρέπει να το βάζετε ακόμα και σε σημεία που καλύπτονται από μαγιό ή ρούχα, ακόμα κι αν βρίσκεστε υπό σκιά. Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Αν, ω μη γένοιτο, ωστόσο το παιδάκι σας πάθει κάποιο έγκαυμα, φροντίστε να το ανακουφίσετε με κρύο νερό και κρύες κομπρέσες. Στη συνέχεια εφαρμόστε του κάποια ενυδατική κρέμα με αλόη, που έχει ανακουφιστική και επουλωτική δράση. Αν πρόκειται για μικρό έγκαυμα σε μία εβδομάδα θα υποχωρήσει, αν πρόκειται για πιο έντονο έγκαυμα με φουσκάλες καλό θα είναι να πάτε το παιδί σας στον γιατρό, έτσι ώστε να καθαρίσει την πληγή, να βάλει αντιβιοτική κρέμα και να το καλύψει με γάζα. Έπειτα ακολουθήστε τις οδηγίες του.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη χαίρεται τον ήλιο και ειδικά τα παιδιά που αντλούν ενέργεια και χαρά για παιχνίδι. Ωστόσο, δεν υπάρχει και κανείς που να μην είναι ευάλωτος στην ακτινοβολία του. Κάντε τον ήλιο φίλο σας ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές και περάστε ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι!

*Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του παιδικού σταθμού μας, ή επικοινωνήστε μαζί μας.


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*