Καλοκαιρινές εκδηλώσεις για παιδιά

Karagoz_theatre_06315

Το καλοκαίρι το αγαπάνε μικροί και μεγάλοι κι ένας από τους λόγους είναι ότι λαμβάνουν χώρα σειρά υπαίθριων εκδηλώσεων πολιτιστικού περιεχομένου, που μας κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο. Όπως οι μεγάλοι έχουν τις συναυλίες, τα υπαίθρια σινεμά και τα φεστιβάλ, έτσι υπάρχουν και εκδηλώσεις που μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδάκια μας. Πάμε να δούμε, τι μας περιμένει στην πόλη τις επόμενες ημέρες.

Ξεκινάμε με το 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στην Ακαδημία Πλάτωνος. Σε αυτόν τον πολύ όμορφο χώρο ξεκινά για δεύτερη χρονιά το φεστιβάλ παραμυθιού, όπου τα παιδιά μας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν θεατρικές παραστάσεις που «ζωντανεύουν» τα πιο αγαπημένα και διαχρονικά παραμύθια, με τα οποία μεγαλώσαμε κι εμείς οι ίδιοι. Μέχρις τις 26/6 θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε με το παιδί σας το «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά» και πολλά άλλα κλασικά παραμύθια.

Η επόμενη επιλογή που σας προτείνουμε, είναι λίγο διαφορετική, για να παίρνει και το παιδί πολλά και διάφορα ερεθίσματα. Σας πάμε, λοιπόν, σε θέατρο σκιών και Καραγκιόζη. Αν έχετε ελεύθερο χρόνο, μπορείτε να κατηφορίσετε στο πάρκο Φλοίσβου, στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών, όπου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή το βράδυ «ζωντανεύει» ο Καραγκιόζης και η παρέα του και μπαίνουν σε νέες καλοκαιρινές περιπέτειες.

Η τρίτη μας επιλογή ακούει στο όνομα Mama Africa, πρόκειται για ένα άκρως ενδιαφέρον φεστιβάλ, που διεξάγεται την Παρασκευή 10 Ιουνίου 18.00-23.00 στο γυμνάσιο-λύκειο Ώθηση, στη Σταμάτα. Αν καταφέρετε να βρεθείτε στις εγκαταστάσεις του σχολείου, θα απολαύσετε χρώματα, ήχους, γεύσεις και αρώματα που θα σας μεταφέρουν στη «Μαύρη Ήπειρο». Το παιδί θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα την Αφρική και να λάβει ερεθίσματα, που θα το κάνουν να κατανοήσει και να αγαπήσει έναν πολιτισμό τόσο διαφορετικό από τον δικό μας. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ μπορούν να το απολαύσουν εξίσου και οι μεγάλοι, οπότε αν έχετε χρόνο αυτή την Παρασκευή, αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία.

Μπορεί ο καιρός να μας κάνει ακόμα γυρίσματα, αυτό όμως δε μας πτοεί. Οι εκδηλώσεις στην πόλη είναι πολλές και μας κάνουν να τη δούμε με άλλο μάτι και να την αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο! Δείξτε στα παιδιά σας κάποια από τα δρώμενα της πόλης, βοηθείστε τα να γεμίσουν εικόνες, ερεθίσματα και εντυπώσεις και δείτε τα να μεγαλώνουν, να ανοίγουν τους ορίζοντές τους και να διαπαιδαγωγούνται, με εξωσχολικές δραστηριότητες αυτή τη φορά.


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*