Καλοκαίρι και άσκηση…και για τους δυο

omorfos-cosmos-paidikos-stathmos-2103e

Το καλοκαιράκι έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του και οι οικογενειακοί ρυθμοί έχουν αρχίσει να αλλάζουν, αφού σιγά σιγά τα παιδιά σταματούν το σχολείο και πολλές από τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Στο σημείο αυτό αξίζει να σταθούμε λίγο παραπάνω.

Το γεγονός ότι το παιδί σας περιορίζει τις δραστηριότητές του, ενέχει τον κίνδυνο να αυξήσει το σωματικό του βάρος. Όταν μάλιστα η ζωή στο σπίτι περιλαμβάνει πολλή τηλεόραση, καθιστική ζωή και αρκετά παγωτάκια, τότε ήρθε η στιγμή να αλλάξετε την εικόνα αυτή. Στο κάδρο πρέπει οπωσδήποτε να μπει η άσκηση ή κάποιο χόμπι που θα αλλάξει την καθημερινότητά του παιδιού σας, θα το κάνει πιο δραστήριο και ενεργητικό.

Το ιδανικό θα ήταν η δραστηριότητα αυτή να γίνεται από κοινού με εσάς, καθώς κάτι τέτοιο θα ωφελήσει και τους δύο, καθώς επίσης και τη μεταξύ σας σχέση. Με τον καιρό σύμμαχό σας, μπορείτε να επιδοθείτε σε πολλές δραστηριότητες, που τον χειμώνα φάνταζαν αδύνατον να τις κάνετε. Αν το πρόγραμμά σας το επιτρέπει, θα μπορούσατε να πάτε για πρωινό κολύμπι. Αν δουλεύετε και το απόγευμα θέλετε να χαλαρώσετε, αντί να το κάνετε μπροστά στην τηλεόραση, πηγαίνετε για έναν περίπατο ή ακόμα και ποδηλατάδα. Ακόμα και η φροντίδα των λουλουδιών μαζί με το παιδί σας, θα μπορούσε να είναι μία ευχάριστη δραστηριότητα, που θα σας φέρει πιο κοντά.

Μην ξεχνάτε ότι αποτελείτε πρότυπο για τα παιδιά σας και η ασχολία σας με παραγωγικές δραστηριότητες ή γυμναστική, μπορούν να προσφέρουν χρήσιμα ερεθίσματα για το παιδί σας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με το άγχος που συνεπάγεται είναι μια βαριά σκιά για το παιδί σας, που καταλαβαίνει τα πάντα. Αξίζει τον κόπο να περάσετε χρόνο μαζί του, κάνοντας κάτι που να σας ταιριάζει, καθώς κάτι τέτοιο θα ανοίξει νέους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ σας, θα δημιουργήσει ένα δέσιμο, θα σας χαλαρώσει και φυσικά θα κάνει καλό στη σωματική υγεία και των δύο.

Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας και χτίστε μια υγιή σχέση με το παιδί σας!


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*