Καλεντάρι πολιτιστικών εκδηλώσεων για το παιδί

ekdil

Είναι πολύ ευχάριστο να διαπιστώνει κανείς, πως η Αθήνα, αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, είναι ακόμα μια πόλη ζωντανή και γεμάτη δράσεις πολιτισμού. Είτε πρόκειται για δράσεις που λαμβάνουν χώρα εντός λεκανοπεδίου Αττικής είτε σε κοντινή απόσταση, αξίζει να βρεθείτε με το παιδί σας σε κάποιες από αυτές καθώς θα περάσει υπέροχα και θα λάβει πολύ ενδιαφέροντα ερεθίσματα!

Αρχίζουμε με εκδηλώσεις που ξεκίνησαν ήδη από τις 12 του μήνα και θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή 17 Ιουλίου, που αλλού, στον νέο κόμβο πολιτισμού στο Δέλτα Φαλήρου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σήμερα 14/07 και ώρα 21.00 μπορείτε να ταξιδέψετε με το παιδί σας, με άρμα τη μουσική και αφετηρία το ΚΠΣΙΝ. Η συναυλία έχει όνομα Music Escapades: The Dream Makers Series, όπου οι Prins Obi, Nalyssa Green και Larry Gus, θα μας ταξιδέψουν με μια μουσική που έχει ηλεκτρονικές επιρροές και minimal αισθητική, η οποία απευθύνεται… σε ονειροπόλους!

Αν σήμερα δεν προλαβαίνετε να βρεθείτε στο live, τότε μπορείτε κάλλιστα αύριο να παρακολουθήσετε την ταινία «Τα ταξίδια του Σάλιβαν», κάτω από τον έναστρο ουρανό. Το Park Your Cinema του ΚΠΣΙΝ θα φιλοξενήσει κλασικά έργα που θα ξετυλίξουν τη μυθολογία του παγκόσμιου κινηματογράφου και αξίζει να τα δουν μικροί και μεγάλοι. Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και μπορείτε να τις παρακολουθήσετε περνώντας όμορφες στιγμές με όλη την οικογένεια.

Τα πολλά και ενδιαφέροντα δε σταματούν εδώ όμως. Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ξεκινά πιλοτικά πρόγραμμα «δημιουργικής καλοκαιρινής απασχόλησης για παιδιά». Συνέβαινε συχνά σε οικογένειες, να πηγαίνουν με τα παιδιά τους σε παραστάσεις που δεν ήταν κατάλληλες για κάποιες ηλικίες ή τα παιδιά ήταν κάτω των 6 ετών, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ δίνουν από φέτος λύση με τον σχεδιασμό εργαστηρίων κίνησης, μουσικής και εικαστικών που θα επηρεάζονται από τη θεματική της παράστασης που παίζεται την εκάστοτε ημέρα. Φυσικά, οι ενότητες θα χωρίζονται ανάλογα με το γνωστικό και ηλικιακό επίπεδο των παιδιών και θα αποτελούν γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών, που θα μπορούν να μιλήσουν και να επεξεργαστούν μέσα από τη δική τους εμπειρία το θέμα της παράστασης. Όπως είπαμε, τα προγράμματα θα ξεκινήσουν πιλοτικά και συγκεκριμένα από τις εξής παραστάσεις: «Οιδίποδας Τύραννος» στις 29 & 30/7, «Λυσιστράτη» 5 &  6/8 και «Όρνιθες» 19 & 20/8. Το πρόγραμμα θα ξεκινά στις 19.00 και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το θέατρο, να συμμετέχουν σε παιχνίδια με τους γονείς, να φάνε κάποιο σνακ που θα φέρουν οι κηδεμόνες και να απασχοληθούν στα διάφορα εργαστήρια μέχρι το τέλος της παράστασης. Το κόστος είναι 5 ευρώ ανά παιδί, ενώ οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι θα πληρώνουν ένα εισιτήριο για δύο παιδιά.

Η δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση που απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για τη μύηση του παιδιού στο αρχαίο θέατρο και την κατανόηση των βαθύτερων νοημάτων αυτών των έργων. Είναι πραγματικά μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει και θα μπορούσε εύκολα να συνδυαστεί με μια σύντομη εκδρομή-απόδραση από την πόλη. Ο συνδυασμός κοινών δραστηριοτήτων γονιών και παιδιών είναι πολύ σημαντικός, καθώς αποκτά όλη η οικογένεια κοινά σημεία αναφοράς και συζήτησης. Από εμάς, ότι κι αν κάνετε, να περάσετε υπέροχα!


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*