Κακοκαιρία και παιχνίδι στο σπίτι

childhome

Ο καιρός «φόρεσε» τα χειμωνιάτικά του και αυτό είναι κάτι που από τη μία μας αρέσει, γιατί μπορούμε να περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, από την άλλη όμως μας περιορίζει, ιδίως τα παιδιά που δε μπορούν να παίξουν στην παιδική χαρά ή στην αυλή. Αυτό, ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς μπορούν να αναπτύξουν πλήθος, άκρως δημιουργικών, δραστηριοτήτων μέσα στο σπίτι, με τη δική σας βοήθεια φυσικά!

Αυτό που αρέσει σε κάθε παιδάκι ανεξαιρέτως είναι να φτιάχνει τη δική του «φωλιά» μέσα στο σπίτι! Επιστρατεύστε, λοιπόν, σκεπάσματα και καρέκλες και φτιάξτε του ένα πρόχειρο αντίσκηνο, για να μπει μέσα. Όσο πιο πολλές καρέκλες παρατάξετε σε σειρά τόσο μεγαλύτερο θα είναι. Συνεπώς, κάντε το μεγαλούτσικο, για να χωράει κι εσάς, μπείτε μέσα και πείτε του να διαλέξει τα αγαπημένα του παραμύθια, για να του τα διαβάσετε υπό το φως του φακού, για να μοιάζει ακόμα πιο «χουζούρικο» το σκηνικό.

Κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε με το παιδί, τις δημιουργικές ώρες που λόγω καιρού θα τις περάσει σπίτι, είναι να το παρασύρετε στην κουζίνα και να φτιάξετε μαζί κουλουράκια σε διάφορα σχήματα. Ακόμα κι αν το παιδί είναι μικρό σε ηλικία, υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει σε σχέση με τη μαγειρική. Βάλτε το, λοιπόν, να ανακατέψει το μείγμα, να δώσει σχήμα στα κουλουράκια ή ακόμα και να τα διακοσμήσει. Έτσι, θα περάσετε μαζί δημιουργικό χρόνο και θα φτιάξετε ένα σνακ πολύ πιο υγιεινό για το παιδί, σε σχέση με αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Αν το να «αναστατώσετε» το σπίτι, δε σας ενθουσιάζει και τόσο, τότε μπορείτε να καταφύγετε σε άλλες λύσεις. Προμηθευτείτε ένα παζλ και παρακινείστε το παιδί να κάτσετε να το φτιάξετε μαζί, έτσι ώστε είτε να στολίσετε το δωμάτιό του είτε να το δωρίσετε στους παππούδες ή κάπου αλλού. Η προοπτική να φτιάξει κάτι με τα χεράκια του αλλά και να προσφέρει κάπου χαρά δωρίζοντάς το, θα το ενθουσιάσει και θα αφιερώσει εκεί όλη του την προσοχή. Επίσης, θα μπορούσατε να παίξετε μαζί του επιτραπέζια παιχνίδια, είτε ψυχαγωγικά είτε μαθησιακά κι έτσι να εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο τρόπο τον ελεύθερο χρόνο του παιδιού σας.

Η ζωγραφική και οι χειροτεχνίες με πηλό που ψήνεται είναι πάντα ανάμεσα στις αγαπημένες δραστηριότητες του παιδιού. Έτσι, λοιπόν, μιας και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μας έχει προειδοποιήσει για τα τερτίπια του καιρού, φροντίστε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα για μερικές άκρως δημιουργικές ώρες στο σπίτι. Φτιάξτε διακοσμητικά, δωράκια και άλλα χρωματιστά αντικείμενα από πυλό και περάστε όμορφα τις βροχερές ημέρες στο σπίτι.

Το βράδυ μπορείτε να διαλέξετε κάποια από τις αγαπημένες ταινίες του παιδιού σας ή κάποια ταινία που θεωρείτε πως αξίζει να δει, για τα διδάγματα που προσφέρει. Η ώρα τις προβολής, μπορεί να γίνει μια όμορφη στιγμή για όλη την οικογένεια, μιας και πολλές από τις ταινίες που θεωρούνται «παιδικές» προσφέρουν αρκετή τροφή για σκέψη για κάθε ηλικία. Μπορεί ο χειμώνας να μας χτυπάει δειλά-δειλά την πόρτα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι χάνουμε την όρεξή μας. Οι εναλλακτικές δραστηριότητες για το παιδί είναι πολλές και διάφορες, αρκεί να έχουμε διάθεση και φαντασία. Επιστρατεύστε και τα δύο και περάστε υπέροχες οικογενειακές στιγμές στο σπίτι… μέχρι την επόμενη λιακάδα!


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*