Και μετά τις γιορτές τι…;

_(2765083201)

Οι γιορτινές έφτασαν στο τέλος τους, με μια νότα μελαγχολίας να είναι ζωγραφισμένη στα παιδικά προσωπάκια. Ο πρώτος μεγάλος άθλος είναι να πείσετε το παιδάκι σας, ότι πρέπει να ξεστολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αυτό που πρέπει να του εξηγήσετε είναι, ότι αυτό που κάνει αυτές τις ημέρες ξεχωριστές, είναι το γεγονός ότι δεν κρατούν παρά μόνο για λίγο και ότι σύντομα θα σταματήσει να προσέχει την ύπαρξη του δέντρου, καθώς θα το έχει πια συνηθίσει, με συνέπεια να χάσει την αίγλη του.

Μετά τις γιορτές είναι αρκετά δύσκολο κάποιες φορές το παιδί να μπει στους κανονικούς του ρυθμούς. Μόλις όμως ξεκινήσει το σχολείο, τα πράγματα θα μπουν σε σειρά και σιγά σιγά θα βρει την παλιά του ρουτίνα. Αυτό όμως που κι εμάς ως παιδιά μας κράταγε τη σπίθα αναμμένη, για να έχουμε όρεξη να κάνουμε τα “πρέπει” μας, ήταν η αναμονή για το επόμενο ευχάριστο διάλειμμα, που δεν είναι άλλο από τις απόκριες.

Πείτε λοιπόν στο παιδάκι σας ότι σε λίγες ημέρες θα έρθουν οι απόκριες κι έτσι θα έχει την ευκαιρία να φορέσει κάποια ιδιαίτερη φορεσιά, που μπορείτε να φτιάξετε και μαζί γιατί θα έχει περισσότερη πλάκα, ενώ στο σχολείο θα κάνουν διαφόρων ειδών δραστηριότητες και χειροτεχνίες με αυτή την αφορμή.

Μετά θα έρθει με τη σειρά της η Καθαρά Δευτέρα. Πείτε στο παιδί σας τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η ημέρα και ότι τότε θα μπορέσετε να πετάξετε τον χαρταετό και να κάνετε βόλτα στην εξοχή.

Με αυτό τον τρόπο το παιδί σας θα καταλάβει, ότι στη διάρκεια της χρονιάς υπάρχουν πολλές ιδιαίτερες στιγμές και γιορτές, που αξίζει να περιμένει. Μάλιστα πείτε του πως πέρα από τις καθιερωμένες γιορτές, υπάρχουν και πολλές άλλες αναπάντεχες στιγμές, που μπορούν να μας δώσουν χαρά.

Η προσμονή για κάτι ευχάριστο είναι αυτό που μας δίνει ενέργεια στην καθημερινότητά μας και η ανταμοιβή για τον καθημερινό μας αγώνα είναι οι εκπλήξεις που έρχονται αναπάντεχα, είτε αυτό είναι μια όμορφη εκδρομή, είτε ένας περίπατος, ένα παιδικό πάρτι ή κάποια παράσταση που μπορεί να παρακολουθήσουμε και να μας αρέσει. Αν τα εξηγήσετε αυτά στο παιδάκι σας, είναι πολύ πιθανό να δείτε πάλι το χαμόγελο να ζωγραφίζεται στο προσωπάκι του και την ενέργεια να επιστρέφει στα αεικίνητα πόδια του!


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*