Η Εικαστική Αγωγή στο Νηπιαγωγείο.

omorfos-cosmos-paidikos-stathmos-1904a

Οι εικαστικές τέχνες είναι πολύ σημαντικές. Μέσω αυτών το παιδί εκφράζεται, αφήνει τη φαντασία του ελεύθερη,αναπτύσσει τις λεπτές δεξιότητές του, γίνεται δημιουργικό, μαθαίνει να χειρίζεται τα διάφορα αντικείμενα. Ακόμα ανακαλύπτει τις διαφορετικές υφές των αντικειμένων. Γίνεται ανεξάρτητο, αποκτά αυτοπεποίθηση όταν καταφέρνει να δημιουργεί κάτι μόνο του.

Επιπλέον, το παιδί όταν κάνει ομαδικές εργασίες αποκτά άμιλλα,αναπτύσσει τις επικοινωνιακές του ικανότητες,εξασκεί την υπομονή του και την προσοχή του. Η ζωγραφική είναι μια εικαστική τέχνη πολύ σημαντική για τα παιδιά. Μέσω της ζωγραφικής ,το παιδί εκφράζεται και αναπτύσσεται συναισθηματικά,κοινωνικά και διανοητικά. Η ζωγραφική δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να πειραματισθούν,να έρθουν σε επαφή με διάφορα υλικά (κηρομπογιές, λαδομπογιές, μαρκαδόρους, νερομπογίες, ζωγραφική με τυπώματα-με σφουγγάρια, ρολά υγείας, φρούτα, λαχανικά-με κιμωλίες, σε υφάσματα, κλπ).

Μέσω της ζωγραφικής, τα παιδιά αναπτύσσουν την επινοητικότητά τους και την παρατηρητικότητά τους. Τα παιδιά μέσω της ζωγραφικής μαθαίνουν τα σχήματα, τα χρώματα,τις γραμμές, τις καμπύλες, κλπ. Αυτές οι δεξιότητες που αναπτύσσει μέσω τις ζωγραφικής, βοηθούν το παιδί αργότερα να εξέλιξη τις δεξιότητες της γραφής.

 

*Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του παιδικού σταθμού μας, ή επικοινωνήστε μαζί μας.


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*