Ιδέες για το σχολικό κολατσιό του παιδιού

lunch-42272_960_720

Μία από τις πηγές προβληματισμού κάθε γονιού είναι αν το παιδί τρέφεται σωστά στο σχολείο, τι θα μπορούσαν να του δώσουν από το σπίτι έτσι ώστε αφενός να μη χαλάει λεφτά και αφετέρου να μη μπαίνει στον πειρασμό να τρέφεται με ανθυγιεινές τροφές. Ο καλύτερος τρόπος είναι να έχετε μερικές εύκολες και σταθερές επιλογές, που είναι διατροφικά σωστές και ταιριάζουν στις γεύσεις του παιδιού σας.

Πόσες φορές το παιδί σας δεν έχει φάει τυρόπιτα από το κυλικείο του σχολείου; Η απάντηση είναι, σίγουρα, πολλές. Ωστόσο, οι τυρόπιτες του εμπορίου είναι πολύ συχνά ανθυγιεινές γεμάτες κορεσμένα λιπαρά που κάθε άλλο παρά καλό κάνουν στο παιδί. Για τον λόγο αυτό, μπορείτε ένα απόγευμα να φτιάξετε ένα ταψί τυρόπιτα με καλή γραβιέρα, που είναι σημαντική πηγή ασβεστίου, και να δίνετε ένα κομμάτι κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα στο παιδί σας για το σχολείο.

Ένα άλλο σνακ που μπορείτε να ετοιμάσετε στο παιδάκι σας, εκτός από το κλασικό τοστ με γαλοπούλα και τυρί, είναι ένα τοστ με ψωμί ολικής άλεσης (αν το τρώει το παιδί) με ταχίνι, μέλι και μπανάνα. Είναι μια αρκετά νόστιμη επιλογή και άκρως θρεπτική.

Μια άλλη επιλογή για το κολατσιό του παιδιού σας στο σχολείο είναι ένα σακουλάκι με δημητριακά ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς και κομματάκια μαύρης σοκολάτας. Πρόκειται για μια πιο “εκλεπτισμένη” επιλογή, ωστόσο αν ξεκινήσετε κάνοντας μικρά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση σχετικά με την διατροφή του παιδιού σας, ίσως τελικά καταφέρετε να το πείσετε να τρέφεται σωστά, κερδίζοντας έστω κάποιες “μάχες”.

Αν δεν καταφέρετε να κερδίσετε την παραπάνω “μάχη” τότε μπορείτε να του “σερβίρετε” με άλλο τρόπο μια παρόμοια υγιεινή επιλογή. Φτιάξτε μαζί μπάρες δημητριακών με μπανάνα – φρούτο που τα περισσότερα παιδιά αγαπούν- και βάλτε μέσα δημητριακά ολικής άλεσης και λίγη μαύρη σοκολάτα. Σίγουρα οι μπάρες αυτές είναι μακράν καλύτερες από τις τυποποιημένες κι έχοντας εμπλέξει το παιδί στη διαδικασία παρασκευής τους, μπορείτε πιο εύκολα να το κάνετε να τις καταναλώσει.

Τέλος μια ακόμα καλή επιλογή για τις λιγούρες στο σχολείο είναι ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης κι ένας χυμός χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Πρόκειται για μια λυτή επιλογή, που όμως θα κρατήσει το παιδί σας χορτάτο μέχρι την ώρα του γεύματος.

Ο τρόπος που τρέφεται το παιδί σας στο σχολείο είναι το άλφα και το ωμέγα για την υιοθέτηση σωστών διατροφικών επιλογών. Ειδικά όταν δεν το έχετε υπό την επίβλεψή σας, είναι λογικό να θέλετε να είστε σίγουροι για τις συνήθειές του. Ωστόσο δεν έχει νόημα να του δίνεται τρόφιμα που δεν του αρέσουν και δε θα τα φάει. Ο ιδανικός τρόπος είναι να συζητήσετε μαζί του δίνοντας κάποιες επιλογές και μερικές φορές να του συστήνετε να δοκιμάσει κάτι καινούριο. Δουλέψτε μαζί με το παιδί σας τις διατροφικές του συνήθειες κι εξασφαλίστε τη σωστή ανάπτυξή του.


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*