Η Εικαστική Αγωγή στο Νηπιαγωγείο

hand-93168_640

Η αξία των εικαστικών τεχνών είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη ενός παιδιού, καθώς μέσω αυτών μαθαίνει να εκφράζεται με διαφορετικούς τρόπους, αφήνει τη φαντασία του ελεύθερη, αναπτύσσει τις λεπτές δεξιότητές του, γίνεται δημιουργικό και μαθαίνει να χειρίζεται τα διάφορα αντικείμενα. Ακόμα, ανακαλύπτει τις διαφορετικές υφές των αντικειμένων, γίνεται ανεξάρτητο και αποκτά αυτοπεποίθηση, όταν καταφέρνει να δημιουργεί κάτι μόνο του.

Επιπλέον,το παιδί όταν κάνει ομαδικές εργασίες αποκτά άμιλλα, αναπτύσσει τις επικοινωνιακές του ικανότητες, εξασκεί την υπομονή του και την προσοχή του.

Η ζωγραφική είναι μια εικαστική τέχνη πολύ σημαντική για τα παιδιά. Μέσω της ζωγραφικής, το παιδί εκφράζεται και αναπτύσσεται συναισθηματικά, κοινωνικά και διανοητικά. Η ζωγραφική δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να πειραματισθούν, να έρθουν σε επαφή με υλικά όπως κηρομπογιές, λαδομπογιές, μαρκαδόροι και νερομπογίες, καθώς επίσης τους δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσουν τυπώματα με σφουγγάρια, να χρησιμοποιήσουν με διαφορετικό τρόπο ρολά χαρτιού, φρούτα, λαχανικά, κιμωλίες, υφάσματα και πολλά άλλα υλικά.

Μέσω της ζωγραφικής, τα παιδιά αναπτύσσουν την επινοητικότητά τους και την παρατηρητικότητά τους, μαθαίνουν τα σχήματα, τα χρώματα, τις γραμμές και τις καμπύλες. Αυτές οι δεξιότητες που αναπτύσσει το παιδί μέσω της ζωγραφικής το βοηθούν στην μετέπειτα εξέλιξη των δεξιοτήτων της γραφής.

Είναι πραγματικά θαυμάσιο το πόσες γνώσεις και δεξιότητες μπορεί να απορροφήσει και να αναπτύξει, αντίστοιχα, ένα παιδί μέσα από μία και μόνο δραστηριότητα και μάλιστα με έναν τρόπο πολύ αυθόρμητο και φυσικό. Αν ψάχνετε κι εσείς έναν δημιουργικό τρόπο για να απασχολήσετε το παιδί σας και να διασκεδάσετε πραγματικά μαζί του στο σπίτι, δεν έχετε παρά να το “εφοδιάσετε” με τα κατάλληλα υλικά και να το αφήσετε να εκφραστεί με το μοναδικό δικό του τρόπο. Θα εντυπωσιαστείτε με το πόσα μπορείτε να καταλάβετε για το παιδί σας μέσα από τα δημιουργήματά του.


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*