Γιορτινά διδάγματα

children's Christmas felt crafts

Οι γιορτινές αυτές ημέρες είναι αναμφίβολα οι αγαπημένες των παιδιών, που εύχονται να μην τελειώσουν ποτέ. Είναι σημαντικό τα παιδιά σας να ζήσουν την ομορφιά αυτών των ημερών στο έπακρο, με εποικοδομητικό όμως τρόπο. Δυστυχώς, επειδή τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι πράγματι αγαπημένες ημέρες, έχουν εμπορευματοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. Για τον λόγο αυτό, έχει σημασία να δώσετε στο παιδί σας βιωματικές αναμνήσεις και σωστά διδάγματα, που αργότερα θα γίνουν σημαντικά εφόδια, πιο σημαντικά από οτιδήποτε υλικό μπορείτε να τους προσφέρετε.

Ο τρόπος για να τα καταφέρετε δεν είναι απλά εύκολος, είναι δημιουργικός και πολύ ευχάριστος.

Τα μεγάλα τραπέζια της παραμονής της Πρωτοχρονιάς έφτασαν. Δοκιμάστε λοιπόν να βάλετε το παιδί σας στη διαδικασία να πλάσει μαζί σας μελομακάρονα ή να κάνει μικρές χειροτεχνίες με τις οποίες μπορείτε να διακοσμήσετε το σπίτι σας, αντί να αγοράσετε ακριβά αντικείμενα από το εμπόριο. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα περάσετε ευχάριστο, δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας, αλλά σκεφτείτε τη χαρά που θα πάρει με το πρώτο θετικό σχόλιο που θα ακούσει από τους καλεσμένους σας, για τα δημιουργήματά του!

Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι όχι μόνο να ρωτήσετε το παιδί σας τι δώρο θα ήθελε αλλά κυρίως να το ενθαρρύνετε να ξεδιαλέξει ποια από τα δικά του παιχνίδια θα αποχωριζόταν, για να τα προσφέρει σε άλλα παιδάκια που τα έχουν ανάγκη και θα τους έδινε μεγάλη χαρά. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να δώσετε μια ρεαλιστική και  διόλου υλιστική διάσταση στην όλη καταναλωτική τρέλα των ημερών, ώστε το παιδί σας να αποκτήσει επίγνωση της πραγματικότητας αλλά και να καταλάβει πως τη χαρά κανείς δεν χρειάζεται να την αναζητά στο πιο ακριβό και φανταχτερό δώρο.

Ένας ακόμα τρόπος να καταλάβει το παιδί σας την αξία της σκέψης και της αγάπης που βάζουμε σε κάθε δώρο είναι να το παροτρύνετε να φτιάξει το δώρο του παππού, της γιαγιάς ή του νονού. Αφενός η χαρά της δημιουργίας θα είναι μεγάλη για το ίδιο, αφετέρου η έκπληξη που θα προκαλέσει στον παραλήπτη του δώρου θα είναι και για το ίδιο το παιδί μεγάλη ανταμοιβή.

Κανένα δώρο δεν μπορεί να αναπληρώσει τη δική σας απουσία. Για τον λόγο αυτό προσπαθήστε να περάσετε χρόνο με το παιδί σας, να κάνετε βόλτες τώρα που η πόλη φορά τα γιορτινά της και να πάτε ακόμα σε θεατρικές παραστάσεις που περνάνε τα δικά τους μηνύματα στο μυαλουδάκι του παιδιού σας. Άλλωστε αν το σκεφτείτε καλά, θα διαπιστώσετε ότι οι εμπειρίες και οι αναμνήσεις ζωής είναι πάντοτε στιγμές και όχι αντικείμενα!


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*