Γυμναστική με ενέργεια και παιδαγωγική διάθεση

12029098_10153550123305275_1780485140_n

Ο παιδικός σταθμός μας γέμισε ζωή και παιδικά χαμόγελα, τα μαθήματα ξεκίνησαν και η γυμναστική δε θα μπορούσε παρά να αποτελεί σημαντικό κομμάτι, καθώς όχι μόνο βοηθά τα παιδιά να διοχετεύσουν την ενέργειά τους και να γυμναστούν αλλά και να μάθουν πράγματα. Ας δούμε λοιπόν όσα κάναμε παρέα τις ημέρες που πέρασαν!

Τα παιδιά στα πρώτα μαθήματα γυμναστικής και μουσικοκινητικής έκαναν ασκήσεις γνωριμίας και επικοινωνίας μέσα στα πλαίσια της  καινούργιας τους ομάδας. Μετακινήθηκαν ελεύθερα στο χώρο με διάφορα ακουστικά ερεθίσματα  αναπτύσσοντας έτσι την ακουστική τους αντίληψη και την ευκινησία. Έμαθαν να περπατούν με διαφορετικές δυναμικές (περπάτημα κανονικό, απαλό,δυνατό) μόνα τους αλλά και σε ζευγάρια. Έμαθαν να ισορροπούν σε οριοθετημένο χώρο. Με τη βοήθεια της φαντασίας τους έγιναν πουλιά που πετούν στον ουρανό ,ελέφαντες  και μυρμήγκια  εφαρμόζοντας στην πράξη τις διάφορες δυναμικές του περπατήματος. Τέλος με τη χρήση μπάλας και στεφανιών έκαναν δρομικές ασκήσεις.

Την εβδομάδα που μας πέρασε  στο μάθημα της γυμναστικής και της μουσικοκινητικής σκοπό είχαμε να αναπτυχθούν οι αντιληπτικές ικανότητες των παιδιών. Τα παιδιά αυτενεργώντας δημιούργησαν νέα και πρωτότυπα σωματικά σχήματα. Κατανόησαν την έννοια κλειστό-ανοικτό σωματικό σχήμα. Έπαιξαν το παιχνίδι “ Μπάμ” αλλά και ήδη γνωστά τους παιχνίδια όπως τις πυραμίδες. Μάθανε την εκκίνηση στον αγώνα δρόμου αλλά και δρομικές ασκήσεις όπως σκίπινγκ, πέλματα  στους γλουτούς,ψαλιδάκια. Εξασκήθηκαν στα πρώτα τους άλματα σε μήκος χωρίς φόρα.

Στη γιόγκα για παιδιά  μετά το καθιερωμένο «Καλημέρα» στη γη παρατήρησαν τον εαυτό τους αλλά και τα άλλα παιδιά ανακάλυψαν πώς κάτω από το δέρμα μας υπάρχουν τα οστά μας, 206 στον αριθμό. Έμαθαν για τον ανθρώπινο σκελετό, τους μυς και τη σπονδυλική στήλη. Και όλα αυτά μέσα από πολύ παιχνίδι με asanes ,αναπνοές ,μπαλόνια και νοερά ταξίδια στον ουρανό!!


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*