Ένα πρότυπο νηπιαγωγείο-φάρμα!

nurseryfields

Στις σύγχρονες κοινωνίες βλέπουμε, δυστυχώς, τα παιδιά να αποξενώνονται από τη φύση, το περιβάλλον, να μην διαθέτουν περιβαλλοντικές ανησυχίες και να γίνονται καταναλωτές σε ένα σύστημα που περιθωριοποιεί τον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής. Βλέπουμε παιδιά κλεισμένα στα σπίτια τους, μπροστά από μικρές ή μεγάλες οθόνες, παιδιά που ξεχνούν να ζήσουν. Αυτή είναι μια πραγματικότητα την οποία επιθυμεί να ανατρέψει το πρότυπο νηπιαγωγείο Nursery Fields Forever, που θα κατασκευαστεί στη Ρώμη!

Οι αρχιτέκτονες Gabriele Capobianco, Edoardo Capuzzo Dolcetta, Jonathan Lazar και Davide Troiani κέρδισαν στο διαγωνισμό AWR International Ideas Competition και πρόκειται να σχεδιάσουν ένα πρωτότυπο νηπιαγωγείο-φάρμα. Εκεί τα παιδιά θα βρίσκονται σχεδόν όλη την ημέρα έξω στα χωράφια, όπου θα έρχονται σε επαφή με τη φύση, θα καλλιεργούν και κατά συνέπεια θα έρχονται σε ουσιαστική επαφή με την ίδια τους την τροφή.

Nursery-Fields-Forever2

Ξεχάστε τις τάξεις όπως τις ξέρατε, τα βιβλία και του δασκάλους. Σε αυτό το σχολείο θα υπάρχουν επιτηρητές, που θα δίνουν κατευθυντήριες γραμμές στα παιδιά, έτσι ώστε να φέρνουν σε πέρας τις ασχολίες τους. Πρόκειται για μια βιωματική μέθοδο εκπαίδευσης, που πέραν των προαναφερθέντων πλεονεκτημάτων, θα αυξάνει στο παιδί το αίσθημα ευθύνης, καθώς θα είναι εκείνο υπεύθυνο για τις καλλιέργειές του, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η αυτοπεποίθησή του.

Τι πιο όμορφο από ένα νηπιαγωγείο που σε αυτή την τρυφερή ηλικία θα ευαισθητοποιεί τα παιδιά, θα τα διαπαιδαγωγεί φέρνοντάς τα, παράλληλα, σε επαφή με τη φύση και θα τα βοηθά να κατανοήσουν την αξία της τροφής βοηθώντας τα να αγαπήσουν έτσι τροφές που συνήθως τα παιδιά δεν συμπαθούν ιδιαίτερα. Μακάρι το Nursery Fields Forever να είναι μια αρχή για ένα πιο “πράσινο” μέλλον για τα παιδιά μας.


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*