Δημιουργική απασχόληση ενός μικρού ασθενή

43903-o3vi55

Με το κρύο να γίνεται όλο και πιο τσουχτερό, δεν είναι λίγα τα παιδάκια που έχουν μπει στον «χορό» των ιώσεων και του κρυώματος. Αυτές οι μέρες που βλέπει ένας γονιός το παιδάκι του να πονάει, να έχει πυρετό και να νιώθει εξουθενωμένο είναι ίσως οι πιο δύσκολες. Για τον λόγο αυτό, σκεφτήκαμε να σας δώσουμε μερικές ιδέες, για να του φτιάξετε το κέφι, όσο γίνεται, και να κάνετε αυτές τις ημέρες λίγο πιο υποφερτές για το παιδάκι σας.

Αν, λοιπόν, το παιδάκι σας περνάει πολλές ώρες ξαπλωμένο στο κρεβάτι, τότε θα μπορούσατε να το μετατρέψετε σαν κάτι το πραγματικά εντυπωσιακό, σαν το δικό του οχυρό. Επιστρατεύστε κουβέρτες και φτιάξτε του κάτι σαν φρούριο. Ακόμα, μιας και η εποχή το σηκώνει, βάλτε του κοντά μερικά λαμπάκια ή φέρτε στο δωμάτιο κάποιο χριστουγεννιάτικο στοιχείο, που σίγουρα θα του φτιάξει τη διάθεση.

Αυτές οι ημέρες είναι επίσης οι ιδανικές για να το «κακομάθετε» λιγάκι. Ρωτήστε το παιδί σας, ποιες είναι οι αγαπημένες του ταινίες και βάλτε του κάθε μέρα κι από μία, έτσι ώστε να έχει κάτι να περιμένει. Αν πάλι ο πονοκέφαλος του πυρετού το δυσκολεύει να παρακολουθεί μια οθόνη, ακόμα καλύτερα να μπείτε στο κάστρο του και να του διαβάσετε μερικές ιστορίες, ειδικά χριστουγεννιάτικες που τα παιδιά τις αγαπούν ιδιαίτερα, περνώντας έτσι ποιοτικό χρόνο μαζί του.

Τις δύσκολες αυτές ημέρες για ένα παιδί, θα μπορούσατε επίσης να παίξετε μαζί του κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι ή κάποιο παιχνίδι με κάρτες. Μόλις νιώσει λίγο καλύτερα και είναι σε θέση να σηκωθεί, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε παρέα. Φέρτε μπόλικα χαρτιά και μαρκαδόρους ή ακόμα πηλό ψησίματος, για μερικές πολύ εμπνευσμένες κατασκευές, που θα του αποσπάσουν για λίγο το μυαλό από τα επίπονα συμπτώματα του κρυώματος.

Τέλος, προσπαθήστε να κάνετε την φροντίδα προς το παιδί σας, να μοιάζει με παιχνίδι. Είναι πράγματι δύσκολο σημείο, μιας και πολλά παιδιά αρνούνται να πάρουν τα φάρμακά τους, να δεχτούν το θερμόμετρο ή μια κομπρέσα. Οπότε, επιστρατεύστε το αγαπημένο του κουκλάκι και κάντε το να μοιάζει σαν να είναι εκείνο που έχει αναλάβει τη φροντίδα του. Πραγματικά η φροντίδα ενός παιδιού τις ημέρες που είναι άρρωστο είναι μια δύσκολη υπόθεση, ωστόσο με την εφαρμογή μερικών «τεχνικών αντιπερισπασμού» ίσως η κατάσταση να γίνει λίγο πιο υποφερτή για το ίδιο το παιδί. Εμείς ευχόμαστε περαστικά και σύντομα μάλιστα!


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*