Διαβάσαμε και Δραματοποιήσαμε Ποιήματα.

omorfos-cosmos-paidikos-stathmos-2103a

Αυτήν την εβδομάδα ,με τα προ-προνήπια μιλήσαμε για την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου. Διαβάσαμε την ΄΄Λυσιστράτη ΄΄ του Αριστοφάνη ,σε διασκευή για μικρά παιδιά ,απο τη Σοφία Ζαραμπούκα .Διαβάσαμε και δραματοποιήσαμε το ποίημα ΄΄Οι αιώνιοι εχθροί΄΄του Ζαχαρία Παπαντωνίου,που μιλάει για την αιώνια διαμάχη μεταξύ του σκύλου και της γάτας ,που όμως κουράστηκαν να πολεμούν και κάνανε ειρήνη.

Ακόμα,φτιάξαμε καδράκια για την 25η Μαρτίου και παίξαμε φανταστικά παιχνίδια ενεργοποίησης της ομάδας.Κάναμε ότι περπατάμε στα τέσσερα,μπουσουλώντας δηλαδή,μετά σαν γέροι,μετά σαν να φυσάει,σαν να βρέχει,σαν να έχει κάτω λακκούβες κ.α.Τέλος,στο ελεύθερο παιχνίδια παίξαμε παιχνίδια ρόλων,ζωγραφίσαμε και παίξαμε με την πλαστελίνη!

Ο στόχος μας ήταν τα παιδιά να αντιληφθούν έννοιες όπως η ειρήνη,να μάθουν με απλά λόγια για την 25η Μαρτίου.Μέσω των παιχνιδιών,τα παιδιά εξασκούνται σωματικά και μαθαίνουν την έννοια της ομαδικότητας .Μέσω των παιχνιδιών ρόλων τα παιδιά αναλαμβάνουν διάφορους ρόλους που τα βοηθάει να κατανοήσουν τους άλλους ανθρώπους και μπορούν και εκφράζουν τα συναισθήματά τους!

 

*Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του παιδικού σταθμού μας, ή επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.


Δημοσιεύστε ένα Σχόλιο

Το email σας ποτέ δεν δημοσιεύτε η μοιράζετε. Τα απαραίτητα πεδία έχουν *

*
*